Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

FOTO: Liceul Teoretic Teiuş, în concursul naţional de educaţie ecologică „Şcoala Zero Waste” – 38 de elevi au grijă de natură

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Liceul Teoretic Teiuş s-a înscris în concursul naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă „Şcoala Zero Waste”. În cadrul competiţiei, ce se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 30 mai, elevii implicaţi vor fi încurajaţi să colecteze deşeurile selectiv, iar la final, şcoala care va colecta cel mai mult va primi marele premiu: o tabletă interactivă, un calculator şi o imprimantă multifuncţională.  La concurs s-au înscris 108 şcoli, care însumează aproape 40.000 de elevi. De la liceul teiuşean, 38 de elevi au grijă de natură, fiind implicaţi în diverse acţiuni de ecologizare.

 Prin „Şcoala Zero Waste” organizatorii îşi doresc să crească nivelul de educaţie în ceea ce priveşte conceptul potrivit căruia nimic nu se risipeşte, iar deşeurile sunt privite ca resurse.

Elevii şcolilor participante la concurul  „Şcoala Zero Waste” vor colecta selectiv cât mai multe deşeuri de hârtie/carton, PET/plastic şi aluminiu. La finalul Concursului, EcoStuff Romania împreună cu partenerii concursului vor acorda scolilor şi elevilor câştigători premiile puse în concurs. Zero Waste (Zero Deşeuri) reprezintă o filozofie care încurajează regândirea ciclului de viaţă al resurselor, astfel încât toate produsele să poată fi refolosite, să nu mai ajungă la incineratoare sau la gropile de gunoi. Procesul recomandat este similar celui în care natura refoloseşte resursele.

Zero Waste este un obiectiv etic, economic, eficient şi vizionar, menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viaţă, astfel încât să imite ciclurile naturale durabile, unde toate materialele considerate nefolositoare sunt concepute să redevină resurse.

Zero Waste înseamnă proiectarea şi gestionarea produselor, pentru a evita şi elimina toxicitatea deşeurilor, volumul acestora, şi conservarea şi recuperarea tuturor resurselor, astfel încât nimic să nu fie ars sau îngropat. Implementând acest concept eliminăm deşeurile care sunt o ameninţare pentru sănătatea oamenilor, plantelor şi animalelor.

Liceul Teoretic Teiuş, manageriat de prof. Octavian Mihai Rusu, prin implementarea proiectului „Şcoala Zero Waste” coordonat de prof. Marius Pintea, doreşte afilierea la conceptul european Zero Waste (Zero Deşeuri). Componenta educaţională este o soluţie evidentă pentru formarea unor atitudini responsabile la elevi şi la comunitatea locală, faţă de mediu şi de lumea în care trăim. În derularea proiectului se vor organiza în cadrul unităţii şcolare sesiuni de training şi workshopuri de educaţie ecologică pentru elevi, precum şi  acţiuni de ecologizare şi informare a comunităţii locale, educaţia ecologică fiind privită ca o necesitate a secolului XXI.

În concurs au fost înscrişi 38 de elevi ai Liceului Teoretic Teiuş, urmând ca în săptămânile următoare să deruleze diferite activităţi de educaţie ecologică.

[nggallery id=1593]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea