FOTO: Lecție de istorie, vineri seara, la Museikon. Simpozion „100 ani România, Partea a IV-a, Unirea Transilvaniei cu România” organizat de Lions Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis

Paul Voicu - Primar 2020

Lecție de istorie, vineri seara, la Museikon. Simpozion „100 ani România, Partea a IV-a, Unirea Transilvaniei cu România” organizat de Lions Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis

Vineri seara, la Museikon, a avut loc simpozionul 100 ani România. Partea a IV-a, Unirea Transilvaniei cu România”, ultimul dintr-o serie de patru simpozioane legate de fenomenele politice care au dus la formarea României Mari: Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 (23 ianuarie 2018), Unirea Basarabiei și Bucovinei din 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918 (27 martie 2018), Războiul de independență. Dobrogea și România (9-10 mai 2018) și Unirea Transilvaniei cu România (18 septembrie 2018).

ELIT

Dezbaterea a fost susținută de conf. univ. dr. Valer Moga și conf. univ. dr. Laura Stanciu de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și a fost urmată de prezentarea unor aparate de fotografiat vechi, aparate de proiecție, obiective care se foloseau acum 150 de ani, unele făcute manual în anul 1860, pe vremea când sticla se șlefuia manual. ”Folosesc acest gen de obiective pentru că au o patină anume, dau niște efecte imaginilor plus istoria și ce au văzut ele la viața lor”, a spus Radu Chindriș, proprietarul aparatelor foto.

La simpozion a participat și domnul viceprimar al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, care a avut vești bune pentru participanți.

Mihail David - 2020

”Mormântul lui Samoilă Mârza a fost salvat de la vânzare de către administrația actuală și se reface cu un cavou corespunzător până la momentul Centenarului, în așa fel încât acesta să poată fi vizitat. La fel și mormântul eroului Unirii, Ioan  Arion, împușcat în gata Teiuș, intră în reabilitare. S-a reușit și recuperarea capelei familiei Velican, primul primar român al orașului Alba Iulia. În curând va fi pusă din nou în circuitul turistic”, a declarat Gabriel Pleșa.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Evenimentul de vineri seara a fost organizat de Lions Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis.

Misiunea Cluburilor Lions și Rotary este crearea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions și Rotary contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Lions Clubs International a luat naștere în 1917, în Statele Unite ale Americii, la inițiativa lui Melvin Jones. Lions este reprezentată în peste 200 de țări și regiuni geografice, cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.400.000 de membri.

Primul club Rotary din lume a luat ființă în Statele Unite ale Americii, în anul 1905, la inițiativa lui Paul Harris, un avocat care a reușit să grupeze într-un club profesional diverse personalități. Astăzi există 33.000 de cluburi Rotary, în peste 200 țări și regiuni geografice și peste 1.200.000 de membri.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...