Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La Șibot, comemorarea sportivului Iosif Sârbu, primul campion olimpic al României, la tir. Depuneri de coroane, slujbă religioasă și activități sportive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăriei comunei Șibot în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba și școala gimnazială din localitate, a organizat ieri un eveniment festiv la statuia ridicată în cinstea marelui campion român la tir, Iosif Sârbu, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi 92 de ani.

În prezența primarului comunei Șibot, Ilie Tomuș, a viceprimarului Marcel Filimon, a directorului școlii, Daniela Iancu și a cadrelor didactice și elevilor de la instituția școlară ce poartă numele marelui campion de la Helsinki, a avut loc o slujbă religioasă oficiată de părintele paroh Cosmin Șandru și s-au depus coroane de flori din partea administrației locale și conducerea școlii.

Activitatea a continuat în incinta unității școlare printr-o acțiune organizată de Inspectoratul Județean de Jandarmerie Alba cu tema ,,Școala în siguranță” în cadrul căreia plutonier adj. șef Ștefan Duru – șeful grupei de jandarmi din Cugir, le-a vorbit elevilor despre măsurile care trebuie luate pentru prevenirea și combaterea actelor de violență, precum și prezentarea de materiale specifice aflate în dotarea efectivelor care asigură liniștea și ordinea publică. Alături de el s-au aflat plutonier major Cristian Dobrotă și plutonier Marian Voina.

Au urmat activități sportive organizate de Școala gimnazială ,,Iosif Sârbu”, precum: concurs de atletism și îndemânare, iar pentru că acestea se desfășurau în localitatea de naștere a campionului, organizatorii au pus la loc de frunte desfășurarea unui concurs de arme AIRSOFT TIR, sub conducerea și îndrumarea  C.S.  V.Î.R.F. Alba Iulia. Entuziasmul copiilor a fost la cote maxime, eforturile lor fiind recompensate de punctajele neașteptat de bune de pe țintele afișate, finalizate cu medalii și diplome de participare.

De asemenea, în încheierea activității, Primăria Șibot a premiat 5 elevi(model) ai școlii, iar eleva Teodora Ivan a primit placheta pentru rezultate deosebite la învățătură.  Iosif Sârbu, născut pe 21 septembrie 1925 în localitatea Șibot, reprezintă un nume de rezonanță pentru comunitatea locală, aceștia mândrindu-se cu faptul că Șibotul a dat în anul 1952 primul campion olimpic al României la tir.

(C.P.)

[nggallery id=4591]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire”

Bogdan Ilea

Publicat

în

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire” Concertul de pricesne intitulat „Credință și Unire” o să fie organizat în 28 martie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul o să aibă loc în Duminica Floriilor, fiind organizat de către Centrul de Cultură Augustin Bena Alba și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea