Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

FOTO/ La Școala Gimnazială ”Singidava” Cugir: Sărbătoarea celor 100 de zile de școală ”Step by Step”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Elevii Clasei Pregătitoare A, ”Step By Step” (ClasaȘtrumfilor”), ai Școlii Gimnaziale „Singidavaˮ Cugir, îndrumați de prof. înv. primar Cristina Ivan și Elena-Mariana Negoițescu, au sărbătorit  joi, 7 martie 2019, împlinirea a 100 de zile de școală. La acest important eveniment educațional au fost prezente profesoarele Floare Vlasea – director, respectiv Stela Predescu – director adjunct, dar și părinții și bunicii elevilor.

Sărbătorirea a 100 de zile de școală este specifică alternativei Step by Step. Acest proiect educațional reprezintă o șansă de exprimare a micilor școlari, un mod de stimulare și promovare a creativității și imaginației acestora. ,,Scopul principal al proiectului este valorificarea cunoștințelor acumulate de elevi de la începutul anului școlar, când au pășit în spațiul cunoașterii, și până la această dată. De asemenea, prin acest proiect a fost stimulată și implicarea părinților, ceea ce a determinat  dezvoltarea abilităților de comunicare și cooperare dintre micii școlari și familia lor”, ne-a declarat directorul instituției, prof. Floare Vlasea.

Potrivit conducerii instituției, pe parcursul celor 100 de zile de școală, în cadrul Întâlnirii de dimineață, elevii au completat zilnic „Calendarul celor 100 de zile de școalăˮ, activitate didactică ce a presupus colectarea a 100 de desene cu ștrumfi și expunerea acestora pe un panou, în spatele clasei. De altfel, fiecare elev a avut posibilitatea să își realizeze propria colecție cu 100 de obiecte, cu sprijinul familiei.

,,A fost o zi specială care a debutat cu o multitudine de emoții pentru micii școlari. La intrarea în clasă elevii au fost întâmpinați cu un decor de  sărbătoare, iar mesajul zilei a fost sugestiv și prezentat în aceași notă. Elevii au fost entuziasmați să își prezinte colecțiile, care au concurat în diversitate și unicitate. Pentru ca aceste colecții să fie admirate și valorificate atât de ceilalți colegi mai mari din școală, cât și de cadrele didactice, a fost organizată o expoziție pe holul școlii. Pentru perseverența, varietatea, originalitatea, creativitatea și dăruirea de care au dat dovadă, școlarii au fost răsplătiți cu bomboane și cu câte o diplomă de participare la această sărbătoare”, a ținut să precizeze director adjunct Stela Predescu.

Evenimentul s-a încheiat cu o ieșire la locul de joacă, amplasat la ”Casa Cugireană”, unde copiii au beneficiat de câteva ore de joacă, dar și de o surpriză oferită de părinți: tortul festiv dedicat acestei zile deosebite. Îi felicităm și noi pe micuții școlari și le dorim mult succes în activitatea viitoare! (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea