Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: La Costinești, LPS Alba Iulia – locul secund în grupă la minibaschet și semifinală la Under 12

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Formația Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, pregătită de antrenorul Valentin Urian, a fost prezentă săptămâna trecută la Costinești, la Compețiția Sportivă Națională de minibaschet Under 12 (anterior fusese echipa de babybaschet).

Micuțele jucătoare albaiuliene s-au clasat pe locul secund în grupă, după ce au înregistrat 5 victorii și două înfrângeri, fiind devansate de CSȘ Sibiu 1 (succese pe linie). Rezultatele înregistrate: 53-10 cu ABC Laguna București, 39-37 cu CSM București 1, 23-33 cu CSȘ Sibiu, 38-16 cu ACS Dan Dacian București Negru, 27-28 cu Crișul Oradea Roșu, 32-16 cu CSȘ Craiova Albastru și 31-15 cu CSȘ Sfântu Gheorghe Negru.

A fost spectacol la întrecerea organizată de Federația Română de Baschet, cu aproximativ 2000 de micuți baschetbaliști din întreaga țară, o participare record la acest nivel. Pentru prima dată în istorie, au fost organizate două concursuri inedite, Coșul de Aur – Stelian Gheorghiu și Mini-Slam-Dunk. Baza sportivă BTT Costinești este de mai bine de două săptămâni capitala baschetului autohton, cu competițiile de babybaschet (LPS Alba Iulia, antrenor Andreea Beldian) și minibaschet, cu peste 4500 de copii și antrenori prezenți pe cele 17 terenuri special amenajate.

Citește și: FOTO: Micuțele de la LPS Alba Iulia, la Costinești, la festivalul de babybaschet Under 10

Este în derulare Campionatul Național Under 12 în aer liber (finalele, astăzi, 4 iulie), la feminin fiind 7 echipe. LPS Alba Iulia (cu același efectiv ca la minibaschet) a fost repartizată în grupă cu Dan Dacian București, Genial Baschet 22 București și LT “Lucian Blaga” Reghin, calificându-se în semifinale.

Lot LPS Alba Iulia: Carla Andrea Alexandru, Ingrid Ciban Baicon, Cristina Maria Cioara, Karina Maria Onea, Eliza Maria Căta, Ana Ecaterina Damian, Maria Nichimiș, Maya Ioana Niga, Sofia Irina Cârja, Delia Valentina Marcus, Mădălina Anamaria Mărginean (parte dintre acestea, componente ale formației care a terminat pe locul 10 la nivel național în campionatul Under 13).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea