Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Micuțele de la LPS Alba Iulia, la Costinești, la festivalul de babybaschet Under 10

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Micuțele baschetbaliste de la LPS Alba Iulia, pregătite de Andreea Beldian, au avut parte de o experiență inedită prin participarea la Costinești la competiția sportivă națională de babybaschet Under 10.

Sunt mândră de toate fetele, la prima lor competiție oficială. S-au distrat, au jucat, important este că am participat, majoritatea jucătoarelor nostre fiind mai mici, de 8  și 9 ani. Au învățat ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă, ce reprezintă o întrecere sportivă. Au învățat să piardă, să câștige, au progresat de la un meci la altul și au încheiat turneul cu o victorie. Viitorul sună bine, vreau să le felicit pe fiecare în parte, dar și pe părinții care le-au susținut și încurajat”, a spus tânăra antrenoare Andreea Beldian (26 de ani). Fostă jucătoare de baschet la CSU Alba Iulia, echipa din orașul natal, Sirius Tg. Mureș, Universitatea Cluj și Phoenix Constanța, Andreea a reprezentat România la Europenele Under 18 și Jocurile Europene Universitare.

Formația din Cetatea Marii Uniri a fost în grupă cu CSȘ Alexandria, Sepsi Sf. Gheorghe, CSȘ Sf. Gheorghe roșu, Galactica Cluj-Napoca, CS 5 Strar Brașov, CSȘ Craiova, LPS Galați, CSȘ Nr. 6 București, ACS Dan Dacian București roșu (înregistrând două victorii și 7 eșecuri, dar nu rezultatele au contat). LPS a mizat pe Daria Răvineală, Adelina Cristea, Ilinca Benga, Delia Hamza, Irina Damian, Ștefania Stanciu, Amalia Sînc, Daria Dumitrache, Roberta Negrea, Izabela Negrea, Daria Patachi și Georgiana Mezei.

Statiunea de tineret Costinesti a devenit “capitala baschetului juvenil romanesc”, baza sportivă BTT fiind gazdă pentru întrecerea dedicată copiilor de până la 10 ani. Cei peste 1400 de copii s-au întrecut pe 14 terenuri, iar după acest record de participare la babybaschet, în această săptămână participarea depășeste toate așteptarile: peste 2780 de copii și 219 echipe, la minibaschet. Aici este prezentă și LPS Alba Iulia, antrenor Valentin Urian, care va continua și cu prezența la Under 12.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea