FOTO/ La ”Capșa de Cugir”, o seară de excepție despre oameni, despre istorie, despre turismul local

Paul Voicu - Primar 2020

”Nucleul dur” al pensionarilor din Cugir a organizat încă un eveniment de excepție la barul lui Billy, alias „Capșa de Cugir”

Caricaturile fostului grafician al Uzinei Mecanice Cugir, Tony Ionescu, au fost doar pretextul unei seri de excepție, altfel decât toate celelalte întâlniri anterioare, toate… de excepție.

ELIT

Ideea a pornit de la câteva onorabile doamne (Doina Pașcanu, Viorica Nicoară și Maria Vescu), care  l-au invitat pe venerabilul Petru Teodorescu (fiu al Cugirului) și pe profesorul Ioan Bele să vină de la Alba Iulia pentru a fi prezent la frumosul eveniment. Și așa, seara a devenit mai mult decât un colocviu, o dezbatere, un dialog despre Cugir, despre oameni, despre turismul local, despre istorie…

”E prima oară când șomez, când nu a fost nevoie să intervin, să încerc să păstrez o atmosferă dinamică, interesantă, pentru că dialogul a fost (aproape) fără sfârșit”, se ,,plângea” moderatorul acestui atractiv demers, poetul Vasile Dumitru.

Mihail David - 2020

Petru Teodorescu a vorbit despre istoria locului, precum și despre eminentul om de cultură, academicianul Sorin Dumitrescu și despre soția domniei sale, Doina Dumitrescu, un grafician deosebit. O provocare care i-a ridicat mingea la fileu lui Vasile Dumitru menționând prezența pe simeză a unui desen aparținând „atelierului Dumitrescu”, o creație a artistei Anastasia Dumitrescu, prezentă în orașul de la poalele Drăganei.

Discuția despre istorie i-a oferit prilejul lui Vasile, artizanului acestui proiect, să vorbească despre atenția pe care o acordă zonei Cugir, Cătălin Borangic, doctor în arheologie, și ale cărui cărți de specialitate se găsesc la Turist Caffe. (C.P.)


 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...