FOTO. La Blaj, ca la Hollywood: Numele municipiului, scris cu litere de mari, iluminat în mai multe culori. Patinoar cu acces gratuit

Iluminatul festiv de sărbători a fost aprins în această săptămână la Blaj, municipalitatea venind în acest an cu mai multe surprize pentru locuitorii oraşului. Deschiderea unui patinoar artificial, numele municipiului format din litere de 6 metri înălțime, care sunt iluminate noaptea şi iluminatul arhitectural al Colegiului Naţional „Inochentie Micu Clain” sunt marile noutăţi din acest an. Nu în ultimul rând, iluminatul festiv din Parcul Avram Iancu a primit o nouă dimensiune, întreaga suprafaţă a acestuia fiind redecorată spectaculos.

Primul care s-a bucurat de inaugurare a fost patinoarul, instalat în Piaţa 1848, care a fost deschis la 1 decembrie, cu câteva zile înainte de estimările inţiale, spre marea bucurie a copiilor, care deja se bucură din plin de gheaţă. Accesul pe patinoar este gratuit, iar cei care nu vin cu patine de acasă au posibilitatea să le închirieze de la firma care se ocupă de întreţinerea acestuia.

ELIT

Cea mai spectaculoasă imagine din acest sfârşit de an este cea a numelui Blaj, scris cu litere de 6 metri înălţime, pe dealul de sub Crucea lui Avram Iancu, care a fost amenajat în aşa fel încât să beneficieze de cea mai largă vizibilitate în municipiu şi în apropierea oraşului. Literele sunt iluminate permanent, culoarea iluminatului putând fi schimbată cu ocazia diverselor evenimente.

Tot permanent va fi iluminat arhitectural şi Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain”, care este, din această săptămână, cea mai recentă clădire istorică din Blaj pusă în valoare pe timpul nopţii. Inaugurarea iluminatului arhitectural de la cel mai important liceu blăjean, fostul Institut al Recunoştinţei, a fost făcută în acelaşi timp cu pornirea iluminatului festiv şi întregeşte panorama dinspre dealul cunoscut ca Crucea lui Avram Iancu.

Mihail David - 2020

Odată cu instalarea patinoarului artificial în Piaţa 1848, Primăria Blaj a renunţat la iluminarea festivă a parcului de aici, doar clădirile care înconjoară piaţa beneficiind de acest lucru. În schimb, un iluminat nou nouţ, spectaculos, a fost instalat în Parcul Avram Iancu, unde toţi copacii au fost dotaţi cu instalaţii de iluminare, în mai multe culori, care, alături de personajele copilăriei ce împânzesc parcul, creează un decor de vis, extrem de atractiv pentru cei mici şi cei mari. Tot aici, fântâna arteziană a primit şi ea luminiţe jucăuşe, tunelul de lumini de la intrarea în Parcul Avram Iancu completând perfect decorul de sărbători.

Ca şi până acum, Bulevardul Republicii şi strada Eroilor beneficiază de iluminat ornamental, cu brazi de Crăciun şi, din acest an, cu două diorame, cea a Naşterii Domnului şi Crăiasa Zăpezii cu spiriduşii ei.

Autorităţile locale mai pregătesc pentru sfârşitul de an şi alte surprize locuitorilor din Blaj, acestea urmând a fi anunţate în zilele următoare. 

Nicu Goga

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...