Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Jandarmii din Alba au donat sânge pentru victimele incendiului de la Clubul ”Colectiv”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jandarmii din Alba au demarat, marți dimineața, acțiunea de donare de sânge pentru victimele incendiului de la Clubul ”Colectiv”, din București. La Centrul de Transfuzii Sanguine din Alba Iulia s-au prezentat 20 de cadre ale IJJ Alba și alți colegi se vor implica, pe rând, în următoarele zile, după cum ne-a declarat Cosmin Jurcoveț, reprezentantul instituției.

donare sange jandarmi017El a explicat că nu s-a instituit o mobilizare generală pentru a se preveni aglomerația, deoarece în aceste zile la Centrul de Transfuzii se prezintă mulți cetățeni care doresc să doneze sânge.

Reamintim că zeci de albaiulieni au mers luni la Centrul de Transfuzii Sanguine din Alba Iulia iar potrivit dr. Elena Popescu, șeful centrului, mai mulți donatori au precizat că vor ca sângele lor să fie în ajutorul victimelor incendiului de vineri seara.

Medicul a precizat că în zilele următoare sunt așteptați donatorii de la Jandarmerie, Poliție și celelalte instituții care își vor mobiliza angajații și a făcut apel ca, pentru a evita aglomerația și pentru ca valabilitatea sângelui să poată să fie pentru o perioadă mult mai mare de timp, să nu se prezinte mai mult de 20-30 de persoane pe zi, deoarece nu există un spațiu mare de depozitare.

”Ar fi indicat ca cetățenii care doresc să doneze să contacteze, înainte cu 24 de ore, angajații centrului, pentru a fi programați”, a declarat dr. Popescu.

Sângele donat va fi trimis la București imediat după ce se vor face solicitări.

Citește și Lumânări și la Alba Iulia, în fața Catedralei Reîntregirii Neamului, în memoria victimelor de la Club Colectiv din Capitală

”Donarea de sânge, pe lângă faptul că salvează o viață, are multiple avantaje: donatorul are ocazia să-și verifice starea de sănătate deoarece înainte se fac o serie de analize și consultații, este benefică deoarece toate seriile sanguine se vor regenera – în termen laic – se întinerește sângele, iar donatorul va resimți o stare de bine”, a mai precizat dr. Popescu.

Numărul persoanelor care au pierit în incendiul declanșat, vineri seara, în clubul ”Colectiv” din București a ajuns la 32, iar cel al răniților la 136.

Medicii implicați în tratamentul răniților au anunțat că victimele au nevoie în continuare de sânge, și s-au declarat extrem de impresionaţi de reacţia românilor care au format cozi imense la centrele de transfuzii din toată ţara. (Z.U.)

[nggallery id=1224]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea