Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: IPJ Alba intensifică acţiunile informative şi de prevenire în unităţile de învăţământ din judeţ

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor este o prioritate naţională a Poliţiei Române pentru anul în curs. În acest context, în perioada 6 – 8 martie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile cu caracter preventiv menite să reducă riscul de victimizare şi de implicare a elevilor în activităţi infracţionale.

Astfel, poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii de proximitate şi cei din structurile de poliţie rutieră, vor fi prezenţi în şcolile din judeţ pentru a-i informa pe elevi despre măsurile ce trebuie să şi le ia pentru a nu deveni victime sau autori ale infracțiunilor, precum şi cu privire la regulile ce trebuie să le respecte pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere.

În cursul zilei de azi, începând cu ora 10.50, poliţiştii au fost prezenţi la Colegiul ”Alexandru Domşa” din Alba Iulia, unde le-au fost prezentate celor peste 300 de elevi ai unității de învățământ aspecte privind răspunderea penală a minorului precum şi recomandări menite să-i determine pe elevi la un comportament preventiv.

Alături de aceştia au fost cadrele didactice care au apreciat acţiunea poliţiştilor şi i-au asigurat de tot concursul în educarea antiinfracțională şi antivictimală a tinerilor.

Cu această ocazie au fost distribuite materiale informativ preventive iar mesajele pe care le-au regăsit elevii, scrise pe tablă, atunci când s-au întors în clase au fost ”Fii inteligent! Nu fi violent!”, ”Nu apela la violenţă!”, ”Violenţa poate să ucidă!”, ”Deschide-ţi inima, nu stânge pumnul!”.

Tot în cursul zilei de azi, la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră al Palatului Copiilor din Alba Iulia, peste 60 de elevi ai Şcolilor Gimnaziale ”Ion Agârbiceanu”, ”Vasile Goldiş” şi ”Avram Iancu” din Alba Iulia au avut ocazia să exerseze ”şofatul” la simulatorul de trafic cu care este dotat centrul.

Astfel de activităţi vor fi organizate şi în zilele următoare, atât în şcolile din Alba Iulia cât şi la cele din municipiile şi oraşele din judeţul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea