Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ionuț Lupescu, însoțit de Cristi Chivu, în campanie electorală în Alba, pentru președinția FRF | „Liga a 3-a este baza fotbalului românesc, dar nu s-a făcut nimic în ultimii 4 ani”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ionuț Lupescu, fostul component al „Generației de Aur”, principalul contracandidat al lui Răzvan Burleanu la președinția Federației Române de Fotbal, la alegerile din 18 aprilie, s-a aflat astăzi în campanie electorală în județul Alba, însoțit de Cristi Chivu.

După ce a fost la Sebeș, Ionuț Lupescu a ajuns la Stadionul „Cetate” din Alba Iulia, unde a discutat peste 40 de minute cu Mihai Dăscălescu, oficialul Uniri Alba Iulia, ulterior mergând la sediul AJF Lba, iar apoi la Galda de Jos, Ighiu și Cugir. “Discutăm programe și măsuri pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Am întâlnit oameni pe care îi cunosc, am jucat împotriva lor sau am lucrat împreună. Căutăm soluții împreună. Mizez pe voturile celor din Alba, chiar dacă mi s-a transmis că majoritatea îl susțin pe contracandidatul meu, din ce observ în teritoriu nu e așa”, a declarat Lupescu, după întâlnirea cu Mihai Dăscălescu.

*Întâlniri cu autoritățile locale la Sebeș, Ighiu și Galda de Jos

Am continuat turneul alături, de Cristi Chivu, în județul Alba. Pe lângă întâlnirile cu membrii afiliați, am avut discuții importante cu reprezentanții administrațiilor publice locale pentru a vedea disponibilitatea lor de a investii în sport, în general, și fotbal, în special. Din punctul meu de vedere, administrațiile locale trebuie să fie unul dintre investitorii importanți din zona sportivă, pentru că aceasta te ajută să își dezvolți sănătos o colectivitate. Așa cum mă așteptam, și de această dată, principala problema ridicată a fost legislația.

Există o mare dorință de finanțare a activitățiilor sportive, dar trebuie schimbată legislația. Pentru ca primăriile și consiliile județene să poată investi în sport, în fotbal, trebuie ca legislația sa fie clară, să fie eliminate ambiguitățile. De asemenea, mi s-a spus că nimeni de la nivelul FRF nu s-a implicat, în ultimii 4 ani, să fie găsite soluții legislative. Această situație se va schimba după 18 aprilie, împreună cu specialiști în toate domeniile, dar și în colaborare cu celelalte federații sportive, voi începe demersurile pentru elaborarea unui Pachet legislativ al sportului„, este mesajul transmis de Ionuț Lupescu, pe pagina sa oficială de campanie.

*”Liga a 3-a, baza fotbalului românesc”

Joi după-amiază, la diferite ore, Ionuț Lupescu s-a întâlnit, pe rând cu reprezentanții celor 6 entități sportive din fotbalul județean, urmând să-și expună programul, în speranța că îi va impresiona pe aceștia. „Sunt multe probleme în fotbalul românesc, principala fiind legislația, interpretarea legii. Luăm în calcul, dacă voi ieși președinte, ca echipele din Liga a IV-a să promoveze direct în Liga a 3-a, iar în primul an pentru a le ajuta, să plătească taxele la AJF, pentru că sunt mai mici. Liga a 3-a trebuie să fie baza fotbalului nostru, dar din păcate este invers, cu fundul în sus, nu s-a făcut nimic în ultimii patru ani.

În Liga a 3-a sunt probleme cu transportul la deplasări de 300-400 de kilometri, sunt cheltuieli, vrem să facem un sistem competițional cu mai multe serii. Ne preocupă și statutul fotbaliștilor din Liga a 3-a, amatori sau profesioniști” a precizat Ionuț Lupescu, înainte de a vizita sediul AJF Alba, unde a discutat preț de 20 de minute cu Cristian Petropulos, președintele Asociației de Fotbal Alba.

Din Alba, Lupescu va merge la Hunedoara, iar mâine va ajunge în Caraș-Severin.

Aflat în plin război mediatic cu Răzvan Burleanu, declarativ și cu documente scoase la iveală, Ionuț Lupescu încearcă să-i convingă pe cei șase votanți din Alba că merită să fie ales în fruntea fotbalului românesc. Fostul director al Comisiei Tehnice a UEFA, Lupescu și-a început campania electorală, propunându-și să meargă prin toată țara pentru a-și prezenta programul.

[nggallery id=5308]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea