Ziarul Unirea

FOTO: Ionuț Lupescu, însoțit de Cristi Chivu, în campanie electorală în Alba, pentru președinția FRF | „Liga a 3-a este baza fotbalului românesc, dar nu s-a făcut nimic în ultimii 4 ani”

Ionuț Lupescu, fostul component al „Generației de Aur”, principalul contracandidat al lui Răzvan Burleanu la președinția Federației Române de Fotbal, la alegerile din 18 aprilie, s-a aflat astăzi în campanie electorală în județul Alba, însoțit de Cristi Chivu.

După ce a fost la Sebeș, Ionuț Lupescu a ajuns la Stadionul „Cetate” din Alba Iulia, unde a discutat peste 40 de minute cu Mihai Dăscălescu, oficialul Uniri Alba Iulia, ulterior mergând la sediul AJF Lba, iar apoi la Galda de Jos, Ighiu și Cugir. “Discutăm programe și măsuri pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Am întâlnit oameni pe care îi cunosc, am jucat împotriva lor sau am lucrat împreună. Căutăm soluții împreună. Mizez pe voturile celor din Alba, chiar dacă mi s-a transmis că majoritatea îl susțin pe contracandidatul meu, din ce observ în teritoriu nu e așa”, a declarat Lupescu, după întâlnirea cu Mihai Dăscălescu.

ELIT

*Întâlniri cu autoritățile locale la Sebeș, Ighiu și Galda de Jos

Am continuat turneul alături, de Cristi Chivu, în județul Alba. Pe lângă întâlnirile cu membrii afiliați, am avut discuții importante cu reprezentanții administrațiilor publice locale pentru a vedea disponibilitatea lor de a investii în sport, în general, și fotbal, în special. Din punctul meu de vedere, administrațiile locale trebuie să fie unul dintre investitorii importanți din zona sportivă, pentru că aceasta te ajută să își dezvolți sănătos o colectivitate. Așa cum mă așteptam, și de această dată, principala problema ridicată a fost legislația.

Există o mare dorință de finanțare a activitățiilor sportive, dar trebuie schimbată legislația. Pentru ca primăriile și consiliile județene să poată investi în sport, în fotbal, trebuie ca legislația sa fie clară, să fie eliminate ambiguitățile. De asemenea, mi s-a spus că nimeni de la nivelul FRF nu s-a implicat, în ultimii 4 ani, să fie găsite soluții legislative. Această situație se va schimba după 18 aprilie, împreună cu specialiști în toate domeniile, dar și în colaborare cu celelalte federații sportive, voi începe demersurile pentru elaborarea unui Pachet legislativ al sportului„, este mesajul transmis de Ionuț Lupescu, pe pagina sa oficială de campanie.

*”Liga a 3-a, baza fotbalului românesc”

Joi după-amiază, la diferite ore, Ionuț Lupescu s-a întâlnit, pe rând cu reprezentanții celor 6 entități sportive din fotbalul județean, urmând să-și expună programul, în speranța că îi va impresiona pe aceștia. „Sunt multe probleme în fotbalul românesc, principala fiind legislația, interpretarea legii. Luăm în calcul, dacă voi ieși președinte, ca echipele din Liga a IV-a să promoveze direct în Liga a 3-a, iar în primul an pentru a le ajuta, să plătească taxele la AJF, pentru că sunt mai mici. Liga a 3-a trebuie să fie baza fotbalului nostru, dar din păcate este invers, cu fundul în sus, nu s-a făcut nimic în ultimii patru ani.

În Liga a 3-a sunt probleme cu transportul la deplasări de 300-400 de kilometri, sunt cheltuieli, vrem să facem un sistem competițional cu mai multe serii. Ne preocupă și statutul fotbaliștilor din Liga a 3-a, amatori sau profesioniști” a precizat Ionuț Lupescu, înainte de a vizita sediul AJF Alba, unde a discutat preț de 20 de minute cu Cristian Petropulos, președintele Asociației de Fotbal Alba.

Din Alba, Lupescu va merge la Hunedoara, iar mâine va ajunge în Caraș-Severin.

Aflat în plin război mediatic cu Răzvan Burleanu, declarativ și cu documente scoase la iveală, Ionuț Lupescu încearcă să-i convingă pe cei șase votanți din Alba că merită să fie ales în fruntea fotbalului românesc. Fostul director al Comisiei Tehnice a UEFA, Lupescu și-a început campania electorală, propunându-și să meargă prin toată țara pentru a-și prezenta programul.

 

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Volei Alba Blaj are antrenor: pe sârbul Stevan Ljubicic! Fostul secund al lui Darko… preia ștafeta de la Zakoc

Volei Alba Blaj are antrenor: pe sârbul Stevan Ljubicic! Fostul secund al lui Darko… preia ștafeta de la Zakoc Volei… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

cucu 15 martie 2018 at 16:57

hop si dascalescu!pana la urma e antrenor sau ce e pe acolo,ca nici el nu stie!?

10 15 martie 2018 at 20:08

Lipitoare

trepadus pedelist 15 martie 2018 at 17:38

Lupescu „penalul” primit cu onoruri de slugile pedeliste din Alba Iulia! Ar trebui sa va fie rusine ca l-ati primit pe acest infractor, care prin firmele sale a furat 300.000€ din banii cluburilor cat a lucrat la FRF.

Alin 18 martie 2018 at 19:02

Nu tie rusine sa vb asa de un international si un om care a lucrat atatia ani la uefa.

Pippo 15 martie 2018 at 19:43

Kaiserul presedinte !
Vrem presedinte de fotbal nu de minifotbal.
Afara cu burleanu !

Albaiulian 15 martie 2018 at 21:33

Trepadusule este clar ca puti a „burleanu”.Din cauza celor ca tine a ajuns fotbalul romanesc unde este.Singura ” sluga” in discutie este Dascalescu care stim sigur cu cine va vota….

Tara lui Papura Voda 16 martie 2018 at 15:16

Cand il vezi pe Chivu alaturi de Lupescu…iti dai seama ca la conducerea fotbalului romanesc e ca-n politica: aceeasi mocirla perpetua!

Comentariile sunt oprite