FOTO: Ioan Dragomir (Powerlifting Galda) și Mihai Suflețel (Zamolxis Alba Iulia) – campioni absoluți la Naționalele de powerlifting, împins din culcat – clasic

Doi sportivi legitimați la cluburi din Alba, Ioan Dragomir (Powerlifting Galda) și Mihai Suflețel (Zamolxis Alba Iulia), au câștigat titlurile de campion absolut, la seniori, cât și la juniori I, la Campionatul Național de powerlifting împins din culcat – clasic, juniori II, juniori I, seniori, masters, masculin și feminin, disputat la Băile Herculane.

Organizat de Federația Română de Powerlifting, concursul a fost la prima ediție de acest fel (în varianta clasic, fără echipament susținător), după aprobarea modificărilor regulamentelor de competiție (în Adunarea Generală din martie 2019).

ELIT

La seniori, titlul de campion absolut a fost cucerit de către Ioan Răzvan Dragomir (Powerlifting Galda) – cu 157,5 kilograme ridicate la o greutate corporală de 72 kilograme, iar la juniori I (Under 23) câștigătorul absolut a fost Mihai Suflețel (Zamolxis Alba Iulia) – cu 135 kilograme ridicate la o greutate corporală de 68,5 kilograme. Sportivul albaiulian s-a clasat pe locul întâi la categoria 74 kilograme, juniori, și pe treapta a doua a podiumului la seniori.

La categoria 93 kilograme, seniori, Mihai Oltean (Powerlifting Galda) a ocupat locul al doilea, iar la categoria 120 kilograme, seniori, Horia Frigător (Powerlifting Galda) s-a clasat pe primul loc, cu o încercare validă la 162,5 kilograme. La feminin, Mădălina Bălăiță (Powerlifting Galda) – fiica lui Daniel Bălăiță, recordmen național de powerlifting și multiplu medaliat la campionatele europene și mondiale – a reușit să ridice 50 de kilograme și să ocupe poziția întâi la juniori II.

În ceea ce privește comportamentul competitorilor legitimați la CS Zamolxis Alba Iulia, pe lângă prestatia foarte bună a sportivului Mihai Suflețel, s-au remarcat Carlos Tat – la categoria 74 kg juniori II (loc doi în clasamentul realizat după formula IPF) și Darius Balog – locul întâi în clasamentul juniorilor II dar și locul întâi, SOI categoria 66 kg. De asemenea, de la CS Zamolxis Alba Iulia au mai participat Radu Crișan, loc întâi la juniori II și locul 3 seniori, dar și Valentin Zgâia.

Alți doi conjudețeni, sportivi de la CS “Mica Romă” Blaj, au urcat pe podium: este vorba despre Mihail Pinca (cat. 74 kilograme) – locul al treilea la juniori II și Mircea Nanu (cat. 93 kilograme) – întâi la Masters 1 (categoria 40-49 ani).

“Campionatele Naționale s-au desfășurat în conditii deosebite, ștacheta exigențelor organizatorice ridicându-se comparativ cu edițiile anterioare, iar la aceasta a contribuit și directorul competiției, dl. Avram Rădoi, președintele CS Powerlifting Herculane, căruia doresc să-i multumesc pentru implicare”, a transmis Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...