Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Mai multe secții de la Spitalul Municipal Blaj au fost reabilitate și modernizate cu circa 2 milioane de lei din fonduri proprii, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut.

„Continuăm investițiile în infrastructura medicală de la Spitalul Municipal Blaj. Mai multe secții au fost reabilitate și modernizate, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut odată cu achiziționarea de paturi electrice noi.

În această vară au fost realizate următoarele investiții

Au fost achiziționate 150 de paturi electrice, pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou Născuți, Pediatrie, Medicină Internă, Neurologie, Boli Infecțioase și ATI Covid. Paturile sunt reglabile pe înălțime, secțiunile spate și picioare sunt ajustabile și permit poziționarea pentru resuscitarea cardio-respiratorie. În ultimii doi ani au fost înlocuite 85% din paturile de la Spitalul Blaj.

Au fost reabilitate și modernizate Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou-Născuți. Au mai rămas de reabilitat și modernizat secțiile Pediatrie, Interne și Boli Infecțioase, pentru care se fac deja pregătiri în acest sens.

A fost înlocuit acoperișul clădirii în care funcționează Secțiile Neurologie și Psihiatrie, cu această lucrare finalizându-se înlocuirea acoperișului la toate clădirile din incinta Spitalului Vechi.

Aceste investiții au fost realizate din fondurile proprii ale Spitalului Blaj, valoarea totală fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Până la sfârșitul anului va fi dat în funcțiune noul Ambulatoriu, primul din țară realizat pe fonduri europene, o clădire nouă, la standarde europene, cu 5 niveluri (demisol + parter + 3 etaje), care va avea 16 cabinete medicale cu săli de tratament.

Obiectivul nostru este ca Spitalul Blaj să ajungă cel mai bun spital de grad 4 din România, pe măsura Blajului european pe care-l construim împreună!”, a transmis primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea