FOTO: Întâlnire pe teme medicale și de orientare în carieră, la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir

Astazi, în cadrul programului „Saptămana altfel”, în Anfiteatrul 1, al Colegiului National  „David Prodan” din Cugir a avut loc o intalnire ,,la scena deschisa” intre dr.Terezia Muresan, in calitate de reprezentat al Cabinetului de Medicină Școlară aparținând Serviciului Public de Asistență Socială Cugir si elevii claselor a  IX-a, a X-a si a XI-a ai amintitei instituții școlare.

Continuand traditia acestor intalniri, inceputa in aceeasi maniera ca anul trecut, au fost aduse in atentia elevilor doua subiecte, pe cat de diferite, pe atat de interesante: orientarea in cariera și educația sexuală.

ELIT

,,De ce am ales acest demers? Raspunsul este unul deosebit de simplu: aceste subiecte reprezinta preocupari importante ale adolescentilor nostri. Discutiile pe tema educatiei sexuale, a metodelor contraceptive dar si pe tema bolilor cu transmitere sexuala reprezinta înca subiecte „tabu”, a caror discutare publica înca este dificila.Am considerat ca este mult mai bine ca aceste subiecte sa fie discutate clar, deschis, fara constrangerile unei pudori nejustificate si am oferit posibilitatea elevilor de a pune intrebari la care am incecat sa ofer cele mai potrivite raspunsuri. Cealalta tema importanta a intalnirii a fost reprezentata de discutarea orientarii in cariera. Intr-o societate dinamica cum este cea din zilele noastre,consider ca este deosebit de important sa le oferim tinerilor informatiile de care au nevoie pentru a lua deciziile cele mai potrivite cu privire la cariera pe care doresc sa o urmeze.Din pacate, in programa claselor de liceu nu exista ore specifice de orientare profesionala. In acest context, am hotarat, de comun accord, atat cu elevii, cat si cu profesorii lor, sa continuam sirul acestor intalniri in cursul orelor de dirigentie ale fiecarei clase.Tot in acelasi context, vom continua discutiile pe teme medicale in cadrul acestor intalniri”, a precizat dr. Terezia Mureșan.

Medicul cugirean crede ca intr-un cadru mai restrans, cum este cel oferit de sala de clasa, deschiderea tinerilor spre discutie va continua, iar in felul acesta se va putea contribui si mai mult in a-i ajuta pe tinerii elevi să devina OAMENI. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...