FOTO| Întâlnire, la sediul primăriei Alba Iulia, pe tema prevenirii raspandirii gripei de sezon si CORONAVIRUS: Au participat reprezentanți ai primăriei, prefecturii, DSP, ISU, ISJ, medici școlari și directori ai școlilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Medici din rețeaua școlară de sănătate și directorii instituților de învățământ din Alba Iulia s-au întâlnit astăzi într-o ședință de lucru la sediul primăriei. Întâlnirea mediată de Voicu Paul – viceprimarul cu atribuții de primar a reunit și reprezentanți ai DSP, ISU, ISJ, IPJ, având și participarea Prefectului județului Alba, Nicolae Albu.

Concret, pe baza propunerilor și a situațiilor semnalate de înstituțiile de învățământ s-a conturat modul de lucru și măsurile suplimentare care să diminueze nivelul de răspândire a gripei de sezon. O altă componentă importantă a întâlnirii a fost cea a relației și comunicarea cabinetelor medicale din rețeaua școlara cu Direcția de Sănătate Publică. Au fost aduse la cunoștința celor prezenți procedurile intrate în vigoare privind identificarea și gestionarea cazurilor de familii care au avut deplasări în zone europene, și nu numai, cu risc de contaminare cu COVID-19.

ELIT

”Știți cum se spune de obicei, când vrei să complici lucrurile, fă o comisie și sigur nu le mai dai de cap. Din fericire, această întâlnire a fost excepția și ne-a dat ocazia tuturor celor prezenți să ne fixăm niște obiective clare, dar fără drobul de sare. Zona discuției au fost măsurile care pot restrânge efectele gripei sezoniere, structurate pe categorii vulnerabile, iar azi ne-am axat pe sistemul educațional. Avem dorința de a ne implica, dar indicațiile și modul de acțiune le pot stabili exclusiv specialiștii. Există un set de măsuri active pe care noi le-am propus de la dezinfecții până la asigurarea unor stocuri de materiale de igienă și medicale, dar mergem pe trasee stabilite, urmând proceduri în colaborare cu alte instituții.

Am discutat, sigur, și despre situația monitorizărilor pentru cei care revin în Alba Iulia din exteriorul țării, din zone cu risc de contaminare cu coronavirus. Nu sunt adeptul atletismului de panică, situație în care toata lumea aleargă doar să fie ocupată, așa că am considerat ca e bine sa fim pregatiți într-o stare de normalitate, nu excepțională. Le mulțumesc tuturor pentru prezență și colaborare!” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

Pentru a asigura standardele de îngrijiri medicale și funcționalitatea deplină a rețelei medicale școlare Primăria municipiului Alba Iulia a demarat proceduri de achiziție pentru asigurarea de stocuri de dezinfectant pentru mâini, materiale sanitare, puls-oximetre, termometre laser, echipamente de protecție pentru personalul medical.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

A10 26 februarie 2020 at 16:22

Atata stiti sa faceti… INTALNIRI ! Daca vine epidemie de coronavirus or sa moara albaiulienii pe capete… si nu o sa mai aiba cine sa va voteze !

Comentariile sunt oprite