Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „Întâlnire frăţească” între moţi din Horea şi doctorul Zamfir, la 4 luni de la tragedia din Apuseni. Demersuri pentru „Drumul lui Iovan”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

intalnire moti cu medicul zamfirTrei reprezentanţi ai administraţiei locale din comuna Horea, care au participat la acţiunile de căutare în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, s-au întâlnit miercuri 14, mai, pentru prima dată de la tragedie, cu doctorul Radu Zamfir.

Primarul comunei Horea, Nicolae Nicola, fostul deputat Corneliu Olar, actualmente secretarul comunei şi Ioan Mateş, fostul secretar, s-au aflat zilele trecute la Bucureşti cu treabă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi au ţinut neapărat să-l viziteze pe medicul Zamfir. Deşi se pregătea să plece la o prelevare de organe la Târgu Mureş, chirurgul Zamfir şi-a făcut timp şi s-au întâlnit….pe aeroport.

„Revedere emoţionantă”

Revederea pentru prima dată de la catastrofa din Apuseni a însemnat emoţii deosebite pentru cei patru. „Părea emoţionat, şi parcă era blocat. Era îmbrăcat în acelaşi costum de motociclist, care i-a salvat viaţa. Ne-a spus că-i pare rău că nu poate sta mai mult cu noi”, a declarat Corneliu Olar.

Medicul era însoţit de tatăl lui, care le-a spus moţilor că nu o să-i uite niciodată pe cei care i-au salvat viaţa fiului său. Cei trei “fraţi” din Horea i-au dus lui Zamfir şi un cadou, pâine şi ţuică moţească, pe care l-a preluat tatăl său, pentru că el s-au urcat în avion şi s-a dus să … salveze vieţi.

Cei 5 supravieţuitori ai accidentului aviatic care a îndoliat Apusenii şi România în data de 20 ianuarie, invitaţi de moţi la „Ziua Lemnarilor”

intalnire frateasca 1„Întâlnirea frăţească”, aşa cum a denumit-o Olar, a avut un scop, şi anume acela de a-i lansa oficial invitaţia să participe la „Ziua Lemnarilor” ce va avea loc în Apuseni în luna august. Potrivit lui Olar, autorităţile locale vor pregăti în cadrul evenimentului surprize plăcute pentru cei  5 supravieţuitori ai accidentului aviatic şi momente comemorative pentru regretaţii, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion. Legat de participarea sa, medicul Zamfir i-a asigurat pe moţi că el unul va veni la manifestările de la Horea.

Demersuri pentru „Drumul lui Iovan”

Autorităţile comunei Horea s-au aflat la Bucureşti, împreună cu proiectanţii Ioan Popa din Alba şi Răzvan Câmpean de la Cluj, pentru o evaluare a proiectului privind refacerea drumului distrus în luna ianuarie, mai exact o estimare iniţială a valorii acestuia la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Reamintim că drumul din Horea, distrus în urma accidentului aviatic din Apuseni, va fi refăcut şi va purta numele pilotului Adrian Iovan. Este vorba despre drumul comunal ce leagă localităţile Horea, Buteşti, Giurgiuţ şi Zânzeşti,  în lungime de 12 kilometri. După ce le va fi evaluată situaţia, autorităţile din Horea vor primi sumele necesare pentru refacerea drumului, şi va fi numit Drum comunal 204 (Drumul lui Iovan).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea