Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Întâlnire emoţionantă între generaţii, la Centenar: Elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, vizită la un veteran aviator, erou al celui de-al Doilea Război Mondial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Întâlnire emoţionantă între generaţii, la Centenar: elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, vizită la un veteran aviator, erou al celui de-al Doilea Război Mondia.

General-locotenent (rtr.) Ion Dobran a fost vizitat astăzi de cadre militare şi elevi militari de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cu ocazia aniversării Centenarului liceului militar.

În cadrul activităților premergătoare aniversării centenarului Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, elevii militari au fost contemporanii unui dialog cu istoria într-o întâlnire de suflet, cu o încărcătură emoțională puternică, cu un simbol al aviației române, domnul general-locotenent (rtr.) Ion Dobran.

Veteran aviator, erou al celui de-al Doilea Război Mondial, a scris pagini glorioase în istoria aviației militare și a devenit model de onoare și demnitate militară, sursă de admirație și respect pentru tinerele generații.

În cadrul acestei întâlniri, poveștile și experiențele de viață împărtășite liceenilor militari constituie o adevărată enciclopedie, scrisă cu slove adânc încrustate într-un tezaur sfânt al dragostei față de țară.

A fost o zi în care istoria și prezentul au interferat armonios, o întâlnire între generații, în cadrul căreia, glasul timpului a așezat în memoria celor prezenți un adevărat exemplu de curaj, devotament și onoare a celui dăruit cu pasiunea zborului, care și-a modelat viața după principii ferme și idealuri în care crede cu tărie și în prezent, domnul general-locotenent (rtr.) Ion Dobran.

La mulţi ani, domnule general! Vă mulțumim pentru că sunteţi model de onoare şi demnitate pentru noi toţi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea