Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Întâlnire de lucru a specialiștilor de investigare a fraudelor din România, Bulgaria și Ungaria, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 25-27 august, în cadrul Proiectului RAISA, finanţat de către Comisia Europeană – Oficiul de Lupta Antifraudă, aferent Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj organizează, în municipiul Alba Iulia, o întâlnire de lucru.

La această activitate participă specialişti de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliţiei Alba, Arad, Brașov, Mehedinți, Giurgiu, Direcţiei Regionale de Poliţie Vidin și Direcţiei Regionale de Poliţie Vratsa din Bulgaria, Inspectoratului de Poliţie Județean Bekes- Ungaria dar şi reprezentanţi ai autorităţilor vamale din România – Direcţia Regională Vamală Craiova, Bulgaria – Direcţia Vamală Lom şi Ungaria – Agenţia Naţională Vamală şi Fiscală.

Acest workshop este cea de–a doua activitate din cadrul proiectului amintit anterior, iar în cadrul lucrărilor vor fi prezentate aspecte referitoare la cadrul legal privind achiziţiile intracomunitare în U.E., respectiv evoluţia înregistrată în acest domeniu, din perspectiva fiecărei instituții participante, precum şi modul de acţiune al structurilor implicate în constatarea şi cercetarea activităţilor ilicite din domeniul de referinţă.

La lucrări vor lua parte şi experţi ai Departamentului pentru Luptă Antifraudă, Directiei Generale Antifraudă Fiscală, precum şi speakeri din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliției Române.

Prin problemtica abordată, se urmărește pregătirea teoretică a celor prezenţi privind identificarea unor metode și tehnici eficiente, comune, precum și îmbunătățirea competenţelor reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din România, Ungaria şi Bulgaria implicate în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare.

Un alt obiectiv, care va fi atins, privește facilitarea schimbului de informaţii, de experienţă şi bune practici, pentru a contura o imagine clară a situaţiei existente în ţările participante şi pentru a consolida cooperarea internaţională şi interinstituţională.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea