Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

FOTO: Iniţiativa Civică Alba se întăreşte…cu doi membri! Vezi cine sunt şi câteva opinii ale acestora

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Initiativa Civica AlbaIniţiativa Civică Alba se întăreşte. Joi, 18 iulie, la Hotel Cetate, a avut loc prima conferinţă de presă „aplicată” de la demararea Iniţiativei Civice (lansată în luna martie),  în cadrul căreia medicul Radu Vieru, membru fondator al Iniţiativei a anunţat cooptarea a doi noi membri care vin să-i ajute în această construcţie. Este vorba despre Răzvan Secară, de profesie economist şi de Răzvan Bembea, arhitect. Cei doi  au dezbătut unele teme legate de urbanism şi mediul de afaceri.

„Putem spune că în săptămânile astea care au trecut, de când am demarat Iniţiativa Civică împreună cu domnul deputat Cornel Comşa, ni s-au alăturat oameni de valoare, cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, oameni care sunt buni profesionişti în domeniile în care activează şi care au avut  şi au curajul să Radu Vieru medic chirurgpornească o construcţie civică departe de influenţa, putem spune negativă, pe care partidele politice o au asupra oamenilor prin disciplina de partid pe care o impun şi prin lipsa de consecvenţă şi seriozitate pe care au demonstrat-o până acuma.  Astăzi, îi avem alături pe Răzvan Secară, care este regional corporate manager pe Regiunea Centru la o bancă de renume internaţional, de profesie este economist şi de  Razvan Bembea, un arhitect de valoare, care poate prea puţin este cunoscut în Alba Iulia, dar cu proiecte de mare amploare în Sibiu, Cluj, Mureş, Braşov, Bucureşti dar şi în Germania, colaborator cu mari concerne internaţionale şi membru al Clubului Oameni de Afaceri germani din România”, a declarat Vieru.

Totodată acesta a ţinut să precizeze că în cursul acestei veri, Iniţiativa Civică doreşte să consolideze platforma: „Vrem să stabilim un calendar concret atât în ce priveşte acţiunile pe care le vom avea cât şi principiile care vor guverna această platformă pe baza cărora vom face admiterea în rândurile noastre. Vrem să facem un lucru serios, dorim să păstrăm această impresie de seriozitate  şi în primul şi primul rând dorim să aducem tineri curajoşi care să corespundă unui anumit profil morar, şi cu ajutorul cărora să putem merge mai departe”.

Acesta a mai spus că „Alba Iulia este un loc cu semnificaţii istorice pentru România; că toată lumea consideră că societatea civilă este ceva specific doar marilor oraşe. Unii chiar consideră că a murit, că nu avem.

„Noi suntem oameni care credem în civism şi credem în faptul că România mai are o şansă şi şansa României sunt tinerii de valoare, profesionişti care pot duce ţara lupta asta şi munca de a reface ţara asta atât de mult păgubită, să spunem din punct de vedere economic”, a precizat Vieru.

„Generaţia Facebook să iasă în faţă, să-şi folosească energia!”

„Sunt convins că deja nucleul este puternic şi drumul pe care am pornit este sănătos şi bun. Este exact de ce avea nevoie societatea românească în acest moment. Avem nevoie de un pic de curaj, avem nevoie să motivăm tineri, avem nevoie ca generaţia Facebook să-şi folosească energia, să iasă în faţă şi să-şi folosească toată vitalitatea într-un scop constructiv şi benefic pentru societatea civilă. Vrem să stabilim proiecte şi să le punem în aplicare”, a concluzionat medicul chirurg Radu Vieru.

Răzvan Secară: Agenţii economici sunt la pământ dar Guvernul are creştere economică!

Razvan SecaraProaspătul membru al Iniţiativei Civice Alba, Răzvan Secară, a prezentat câteva opinii legate de un nou acord al Romniei cu FMI, rata scăzută de absorbţie a fondurilor europene, trecerea la plata TVA-ului la încasare, precum şi greutăţile cu care se confruntă majoritatea agenţilor economici din judeţ dar şi din ţară.

În ceea ce priveşte încheierea unui nou acord cu FMI, Secară a opinat că „din 91 şi până în 2013 aproape nimic nu s-a schimbat în relaţia cu FMI. Aceleaşi şi aceleaşi lucruri se discută de 23 de ani. Aceleaşi priorităţi are România aceleaşi discuţii că trebuie să reorganizăm bugetul, că trebuie să avem cheltuieli publice organizate, că trebuie ca şi o companie de stat să nu fie cel mai mare generator de arierate din economie, deci aceleaşi şi aceleaşi discuţii. Eu mă şi gândesc oare oamenii ăia când se uită la România ce zic?!”.

El a mai spus că activează într-un domeniu în care  zi de zi  are contact cu o parte din agenţii economici chiar şi cu lideri de piaţă, în anumite domenii. În acest sens, el a declarat că „Eu cred că numai Guvernul mai are creştere economică în ţara asta şi stabilitate, niciunul sau aproape niciunul dintre agenţii economici importanţi care până la urmă duc greul bugetului şi al economiei judeţene nu s-au lăudat cu realizări anul acesta. Dimpotrivă, toţi se plâng că lucrurile sunt din ce în ce mai proaste şi marjele de profitabilitate sunt din ce în ce mai mici, vânzările scad, costurile de producţie cresc, presiunea pe salarii rămâne, fiscalitate ridicată şi alte cele.”

Refritor la plata TVA-ului la încasare, în opinia lui „aceasta este cea mai mare gogoriţă inventată în România în ultimii 25 de ani. Practic nu este vorba de încasare ci pur şi simplu de amânarea TVA-ului cu 90 de zile”.

De asemenea, a ridicat problema fondurilor europene, caz în care el crede că „România are o incapacitate sistemică sau o apetenţă de a fi întotdeauna pe ultimul loc în Uniunea Europeană”. ” Nu ştiu dacă s-a mai schimbat ceva în ultimele trei luni, noi de fapt avem cel mai mic grad de absorbţie a fondurilor europene, undeva la 15 la sută. Ieri anunţau că avem 20 la sută dar diferenţa de 5 la sută reprezintă de fapt cereri depuse dar neplătite. Fondurile europene atrase în România sunt 15, 3 la sută din total. 2,9 miliarde din 19 alocate pe 2007-2013, şi mai avem şase luni. Noi încă raportăm ca pe vremea lui Ceauşescu realizările”.

El a acordat şi o bilă albă guvernanţilor şi autorităţilor judeţene pentru cele două mari investiţii din ultima vreme, respectiv Automotive VCST de la Alba Iulia şi Daimler  de la Sebeş. „Împreună cu investiţiile Bosch de la Blaj suntem deja un pol de industrie în România, deci acesta este un lucru bun pentru judeţ. Toate felicitările pentru autorităţile locale şi judeţene”, a declarat Secară.

La final, arhitectul Răzvan Bembea s-a referit în câteva cuvinte la Razvan Bembeaaspectele de urbanism din municipiul Alba Iulia, unde el crede că ar trebui să se impună nişte reguli clare şi severe, la fel ca în alte ţări europene, precum Franţa, Germania etc.

De asemenea, acesta a ţinut să laude proiectul consilierului local Dorin Pocol, cu privire  la modificările care se execută la faţadele blocurilor de locuit din oraş: „Trebuie să spun că domnul Dorin Pocol propunea un lucru care m-a bucurat. Să nu mai asistăm la blocurile acestea cu faţade total obscene aş putea spune. Nu poţi să mergi pe un bulevard şi să ai toate extinderile acelea. Vreau să vă spun ceva: numai în Alba Iulia vezi gresie pe faţadă. Asta e o altă vomă a societăţii. Gresia se foloseşte în toaletă, în grupurile sanitare, nu poţi să o pui pe faţadă(…)

Răzvan Bembea a precizat că el va sugera şi va susţine culoarea albă , chiar dacă nu este o culoare, ca favorită a oraşului, pentru că „exprimă curăţenia, exprimă limpezimea şi se regăseşte în numele oraşului.”

Totodată, a menţionat că avem o Cetate superbă şi că oamenii care s-au ocupat de ea trebuie felicităţi: „Eu, ca degustător al urbanului, mă bucur în fiecare zi de această Cetate. Cetatea trăieşte, este ok. Şi cred că ar trebui extins acest bun gust şi această, să spun aşa, arhitectură curată de acolo. Cred că ar trebui extins asupra oraşului şi să acoperim aşa frumos, ca în Matrix, toate faţadele să le facem în culori simple, pastelate nu să-ţi rănească vizualul, ochiul, retina, când te uiţi la el”, a declarat Răzvan Bembea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea