Rămâi conectat

Sport

FOTO: Industria Galda, „lanterna roșie”, a demarat pregătirile cu speranța salvării de la retrogradare | Start în „Misiune imposibilă”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos, „lanterna roșie” a Seriei a 5-a din eșalonul terț, a demarat în această seară pregătirile pentru retur, obiectivul formației conduse de Paul Ciucă fiind salvarea de la retrogradare, chiar dacă șansele sunt mici, după prima parte a campionatului, cel mai modest sezon petrecut în Liga a 3-a de „galben-albaștri”. La un pas să renunțe în această iarnă, găldenii încearcă să ducă la bun sfârșit „misiunea imposibilă” ce-i așteaptă în primăvară, având numai 8 puncte în chimir!

*Marcel Giorgiu: „Avem obligația să încercăm să ne salvăm”

În discursuri ținute în vestiar, îanintea antrenamentului derulat în nocturnă, pe terenul sintetic, oficialii divizionarei terțe au încercat să transmită un mesaj tranșant în privința luptei pentru supraviețuire. „Ne jucăm șansele până la capăt, așa puține câte sunt! Avem obligația să încercăm să ne salvăm, doar de voi jucătorii depinde rămânerea în Liga a 3-a. Trebuie să lăsăm deoparte ce s-a întâmplat în tur, dar și să ne schimbăm atitudinea pentru că sunt puține echipe în Liga a 3-a ce nu au datorii! Avem nevoie de mobilizare, atitudine și mai ales disciplină. O să pedepsim drastic abaterile”, a fost mesajul președintelui Marcel Giorgiu.

*Pleacă G. Goronea. La Metalurgistul Cugir?

19 jucători au răspuns prezent la primul antrenament din 2020, învoiți din motive obiective fiind D. Lupșan, Cioplântă, Baghiu, F. Schiau și Al. Costea. Găldenii vizează să rezolve două achiziții, vizând înregimentarea unui junior. Noutățile s-au numit G. Scheau (revenit de Spicul Daia Română), D. Stoia (întors de la Performanța Ighiu) și Al. Kiraly (Unirea Alba Iulia). Pe de altă parte, mijlocașul George Goronea și-a luat rămas bun de la găldeni, acesta urmând să evolueze în retur la o altă formație, o posibilă destinație fiind Metalurgistul Cugir. Primul joc amical al iernii se va disputa în 1 februarie, cu CS Ocna Mureș.

În primul rând, «La mulți ani tuturor» Suntem realiști și constientizăm faptul că șansele noastre de a rămâne în Liga a 3-a și în acest sezon nu sunt prea mari. Cu o excepție, toți componenții echipei noastre muncesc și ajung la pregătire lipsiți de energie și de multe ori nu reușesc să ajungă deloc. Avem în lot un singur jucător din afara județului, neavând posibilitatea să oferim cazare și masă. Deși primăria a făcut eforturi să asigure un buget decent, nu este suficient, băieții fiind nevoiți să lucreze, în condițiile în care cea mai mare parte dintre jucătorii echipelor adverse fac doar fotbal. Am reușit în toți acești ani prin entuziasm și ambiție să suplinim aceste lipsuri și vom face totul, chiar dacă va fi foarte greu, să rezistăm și în acest an. Cu ajutorul lui Dumnezeu, totul este posibil”, a adăugat antrenorul Paul Ciucă.

Lotul prezent la reunire: Căt. Suciu, Lepădat – Frențiu, Gergely, Haiduc, Petruse, Puha, D. Stoia (Performanța Ighiu) – Ad. Hăprian, A. Crăciun, Cunțan, Circov, Adam, Al. Kiraly (Unirea Alba Iulia) – Cioară, P. Muntean, S. Mureșan, G.Scheau (Spicul Daia); plecări G. Goronea, Ov. Truță (revenit la UTA Arad). Antrenor Paul Ciucă.

[nggallery id=7661]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea