Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Industria Galda de Jos a realizat eventul județean, după 2-1 (0-0) cu Viitorul Vama Seacă, în finala Cupei României, pe “Cetate” | Trupa lui Doru Oancea a realizat, cu emoții, eventul județean!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos a realizat eventul județean, cu emoții, câștigând partida cu Viitorul Vama Seacă, scor 2-1 (0-0), pe “Cetate” în finala Cupei României, faza județeană, meci care trage cortina peste stagiunea 2022/2023 în fotbalul amator din Alba.

O confruntare cu peste 1000 de spectatori în tribună și mult spectacol făcut de suporterii din comuna Hopârta, care au agitat steaguri tricolore și au dat drumul la fumigene după ce favoriții au deschis scorul

Marea favorită a avut emoții în acest duel, în care s-a văzut condusă, însă a reușit să remonteze, reușite experimentații D. Lupșan și Cioară (a doua reușită, în inferioritate numerică, S. Mureșan s-a accidentat în minutul 86, iar cele 5 înlocuiri fuseseră efectuate), și să cucerească al doilea trofeu județean și se îndreaptă spre o triplă, având în fața provocarea barajului de promovare cu Prima Brăduț (17 și 24 iunie, primul meci acasă).

În același timp, Industria va debuta la începutul lunii iulie în Cupa României, faza regională.

Industria a dominat confruntarea, pe alocuri copios, dar „leii din Vamă” au rezistat asediului, având în goalkeeperul Cristian Ifrim (20 de ani) cel mai bun jucător. Viitorul se părea că realizează o uriașă surpriză, după ce a deschis scorul (una din rarele contre), însă găldenii au remontat spectaculos după un asalt permanent spre buturile adverse.

Echipa din Vamă a abordat ultimele secvențe, la un corner, cu Ifrim în careul advers, portarul fiind desemnat MVP-ul întâlnirii

*0-1, MIN. 58: VAIDA profită de gafa lui Juncan, eroare mare, și finalizaează în colțul lung. Bombă pe Cetate

*1-1, MIN. 77: D: LUPȘAN egalează cu o lovitură de cap peste portar, după o fază prelungită de atac!

*2-1, MIN. 89: CIOARĂ punctează din 6 metri, cu un șut sub bară, duăă o incursiune în dreapta Juncan și o minge lăsată de D. Lupșan, Galda era în 10, S. Mureșan primea îngrijiri pe margine.

Deschiderea de scor a fost întâmpinată de suporterii Vamei cu fumigene. Ocazie de egalare irosită de D. Lupșan (64). Găldenii asediază careul advers, iar D. Lupșan a trimis în bara stângă (73)!

La reluare două șuturi de la distanță trimise de D. Lupșan și Cioară, respinse de Ifrim. Șt. radu (49) – reluare cu capul din 5 metri, puțin alături, ocazie imensă

O remiză albă la pauză, cu dominare evidentă a Industriei

În tribune sunt peste 1000 de spectatori, iar prima jumătate de oră a fost dominată de găldeni, care au ratat ocazii prin D. Lupșan, Șt. Radu și An. David. Replică Cos. Năcreală (29) – șut respins de Bistraie de sub bară. Ultima oportunitate este irosită de Potopea (43) – cap peste.

Un ultim act inedit, cu finaliste ajunse în premieră să se bată pentru trofeu, o partidă care încheie o zi specială, “Sărbătoarea fotbalului județean”.

Aparte este și situația lui Cristian Mărginean, legitimat ca jucător la Viitorul Vama Seacă, acesta fiind antrenor al juniorilor A1 de la Industria Galda de Jos și va evolua din primul minut

Industria Galda de Jos a câștigat Liga 4, va reprezenta Alba la barajul de promovare în Liga 3 (cu reprezentanta Covasnei, Prima Brăduț, dublă în 17 și 24 iunie, primul joc pe teren propriu) și are oportunitatea să realizeze eventul județean. Trupa lui Doru Oancea este cotată drept favorită (în campionat, dublă victorie, 2-0 și 4-1 la Vama Seacă, în prima etapă din retur, în martie), dar nu va avea un meci facil împotriva “mândriei comunei Hopârta”, clasată pe poziția a 5-a (cu 24 de puncte mai puțin), revelația acestei stagiuni (vara trecută s-a clasat pe locul 10). “Leii din Vamă” aflați în fața celui mai important meci din istorie clubului, sunt stimulați și de o primă substanțială oferită de Ioan Palcu, susținătorul financiar al Viitorului Vama Seacă.

Mai mult, “principalul” găldenilor are parte de o confruntare sentimentală, câțiva dintre fotbaliștii, 8 la număr (Ifrim, Lepădat, D. Schiau, Rahovean, Bălaș, Al. Lăcătuș, Ludwig și D. Ianc), pe care i-a pregătit în trecut fiind în postura de adversari. În același timp va fi un duel neoficial între fin (Samoilă, Industria) și naș (D. Ianc), pentru titlu, neoficial, cuvenit “laureatului” fotbalului județean din ultimii 16 ani!

Echipe de start

Industria: Bistraie – Juncan, Potopea/ cpt, Șt. Radu, Ad. Matei (79, Csegoldi) – Oniche (72, P. Medrea), D. Lupșan – Baghiu (79, Puha), Buligă (59, Tegbo), Cioară – An. David (68, S. Mureșan) rezerve D. Maier,  R. Giorgiu, Samoilă, Dodoc. Antrenor Doru Oancea.

Viitorul: Ifrim – Cr. Mărginean, Onacă/ cpt, Rahovean, Nagy (86, Kupan) – Ludwig – D. Ianc, Cos. Năcreală,  I. Cociș, Vaida – Gh. Groza (55, Al. Lăcătuș); rezerve Lepădat, Tudose, Bordea, L. Radu, Zoltan, An. Podar, D. Schiau. Antrenor Andrei Podar.

Arbitri: Horațiu Balea, Andrei Mutu, Sergiu Gligor (toți Alba Iulia), Marius Mărginean (Blaj) – rezervă; Observator Cosmin Georgiu (Aiud).

Avertismente: Rahovean (62) Cartonaș roșu: R. Nagy (89) – pe bancă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea