Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Inaugurarea şi sfinţirea noului sediu al DGASPC Alba, prin slujba ÎPS Irineu: „Cea mai minunată instituţie din ţinutul nostru”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inaugrarea si sfintirea sediului DGASPC Alba01Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Irineu însoţit de un sobor de preoţi a sfinţit noul sediu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, situat în municipiul Alba Iulia, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr.68. Aşezământul a fost binecuvântat prin stropire cu apă şi ungere cu untdelemn sfinţit, în prezenţa a zeci de persoane, reprezentanţi din partea consiliului judeţean şi a consiliului local, angajaţi ai DGASPC Alba şi a directorului Sorin Valerian Chirilă care a primit din partea ÎPS Irineu „Crucea Arhiepiscopală pentru mireni”, în semn de recunoştinţă. Aceasta este a şasea mutare a DGASPC, şi ultima, fiind o clădire care respectă toate standardele internaţionale, după cum a afirmat directorul instituţiei.

„Prin rugăciune smerită am pus pecetea binecuvântării, aici, ca Duhul Sfânt să poată coborî să inspire, să-i împuternicească şi să-i folosească deplin pe cei ce se vor osteni în acest aşezământ. Asistenţă socială, protecţia copilului sunt două cuvinte de aur care ne cutremură, care ne angajează, care ne umplu de optimism sănătos, pentru că dacă aceste două lucruri sunt împlinite Creatorul a toate se bucură şi nu rămâne dator. Ne inundă cu noi şi cu noi daruri, şi transformă viaţa noastră cotidiană sau acest banal cotidian într-o sărbătoare perpetuă. Căci zice Sfântul Ioan Gură de Aur, unde dragostea se bucură acolo este sărbătoare. Asistenţă socială înseamnă iubire pentru că această direcţie are în vedere manifestarea iubirii în special faţă de fraţii prea mici ai lui Hristos: bolnavi, bătrâni, săraci, neajutoraţi, handicapaţi sau singuri pe lume. Mântuitorul spunea în ultima noapte a vieţii sale muritoare: întru aceasta va cunoaşte lumea că sunteţi ucenicii mei, de veţi avea dragoste unii faţă de alţii. Prin iubire ne validăm ca şi creştini adevăraţi, ca şi ucenici ai Mântuitorului. Iubirea este criteriul judecăţii universale. Întrucât aţi făcut unui frate mai mic un bine, mie mi-aţi făcut. Iubirea este cheia de aur care deschide porţile Raiului”, a spus după slujba de sfinţire ÎPS Irineu.

Sorin Valerian Chirilă a primit din partea ÎPS Irineu crucea arhiepiscopală pentru mireni, în semn de recunoştinţă. Acesta a ţinut să mulţumească autorităţilor locale şi judeţene care au fost mereu alături de angajaţii DGASPC Alba.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, s-a arătat mulţumit de activitatea desfăşurată de-a lungul timpului de DGASPC Alba.

„Prima instituţie din subordinea Consiliului Judeţean care în sfârşit un sediu nou. Desfăşoară o muncă dificilă şi merită să aibă un astfel de sediu. Sunteţi un model pentru România şi pentru alte ţări cum spunea Emma Nicholson. E o instituţie greu de condus şi este eficient tot ceea ce faceţi pentru oameni. Mulţumim preoţilor, modelul nostru trebuie luat şi de alte judeţe! cel mai bun serviciu social nu poate fi derulat decât într-un astfel de parteneriat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

La inaugurare au mai fost prezenţi reprezentanţi din administraţia locală şi judeţeană printre care amintim vicepreşedinţii CJ Alba, Alin Cucui şi Florin Roman, şi viceprimarul Dorin Şerdean.

După slujba de sfinţire cei prezenţi au avut ocazia să servească masa şi să-şi împărtăşească ideile despre noua locaţie.

[nggallery id=1051]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea