FOTO: Inaugurarea şi sfinţirea noului sediu al DGASPC Alba, prin slujba ÎPS Irineu: „Cea mai minunată instituţie din ţinutul nostru”

Inaugrarea si sfintirea sediului DGASPC Alba01Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Irineu însoţit de un sobor de preoţi a sfinţit noul sediu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, situat în municipiul Alba Iulia, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr.68. Aşezământul a fost binecuvântat prin stropire cu apă şi ungere cu untdelemn sfinţit, în prezenţa a zeci de persoane, reprezentanţi din partea consiliului judeţean şi a consiliului local, angajaţi ai DGASPC Alba şi a directorului Sorin Valerian Chirilă care a primit din partea ÎPS Irineu „Crucea Arhiepiscopală pentru mireni”, în semn de recunoştinţă. Aceasta este a şasea mutare a DGASPC, şi ultima, fiind o clădire care respectă toate standardele internaţionale, după cum a afirmat directorul instituţiei.

„Prin rugăciune smerită am pus pecetea binecuvântării, aici, ca Duhul Sfânt să poată coborî să inspire, să-i împuternicească şi să-i folosească deplin pe cei ce se vor osteni în acest aşezământ. Asistenţă socială, protecţia copilului sunt două cuvinte de aur care ne cutremură, care ne angajează, care ne umplu de optimism sănătos, pentru că dacă aceste două lucruri sunt împlinite Creatorul a toate se bucură şi nu rămâne dator. Ne inundă cu noi şi cu noi daruri, şi transformă viaţa noastră cotidiană sau acest banal cotidian într-o sărbătoare perpetuă. Căci zice Sfântul Ioan Gură de Aur, unde dragostea se bucură acolo este sărbătoare. Asistenţă socială înseamnă iubire pentru că această direcţie are în vedere manifestarea iubirii în special faţă de fraţii prea mici ai lui Hristos: bolnavi, bătrâni, săraci, neajutoraţi, handicapaţi sau singuri pe lume. Mântuitorul spunea în ultima noapte a vieţii sale muritoare: întru aceasta va cunoaşte lumea că sunteţi ucenicii mei, de veţi avea dragoste unii faţă de alţii. Prin iubire ne validăm ca şi creştini adevăraţi, ca şi ucenici ai Mântuitorului. Iubirea este criteriul judecăţii universale. Întrucât aţi făcut unui frate mai mic un bine, mie mi-aţi făcut. Iubirea este cheia de aur care deschide porţile Raiului”, a spus după slujba de sfinţire ÎPS Irineu.

ELIT

Sorin Valerian Chirilă a primit din partea ÎPS Irineu crucea arhiepiscopală pentru mireni, în semn de recunoştinţă. Acesta a ţinut să mulţumească autorităţilor locale şi judeţene care au fost mereu alături de angajaţii DGASPC Alba.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, s-a arătat mulţumit de activitatea desfăşurată de-a lungul timpului de DGASPC Alba.

„Prima instituţie din subordinea Consiliului Judeţean care în sfârşit un sediu nou. Desfăşoară o muncă dificilă şi merită să aibă un astfel de sediu. Sunteţi un model pentru România şi pentru alte ţări cum spunea Emma Nicholson. E o instituţie greu de condus şi este eficient tot ceea ce faceţi pentru oameni. Mulţumim preoţilor, modelul nostru trebuie luat şi de alte judeţe! cel mai bun serviciu social nu poate fi derulat decât într-un astfel de parteneriat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

La inaugurare au mai fost prezenţi reprezentanţi din administraţia locală şi judeţeană printre care amintim vicepreşedinţii CJ Alba, Alin Cucui şi Florin Roman, şi viceprimarul Dorin Şerdean.

După slujba de sfinţire cei prezenţi au avut ocazia să servească masa şi să-şi împărtăşească ideile despre noua locaţie.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Câlnic: Undă verde din partea APM Alba

APM Alba a dat undă verde pentru înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Câlnic, județul Alba.… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

19 Comentarii

elector gras 28 ianuarie 2014 at 12:32

dar voluntariat din partea preotilor sau a preoteselor ? cred ca ar fi mult mai eficient un pic de voluntairiat : la curatenie , la supravegherea copiilor, la bucatarie, la jocul sau lectura cu copii !
Cand inalat prea sfintitul va gandi in acest fel , cand va lua un pic de lectie de umilinta , atunci va fi mult mai respectat .

HH 29 ianuarie 2014 at 11:28

Bine ca ai pus poze cu mancare dar nu su\i cu cladirea, cu interioarele institutiei ca despre aceasta este articolul !!!
Penibil ca de obicei !

j 28 ianuarie 2014 at 12:43

O cruce arhiepiscopala pentru „mirenii de frunte” Dumitrel, Roman si Cucui cam pe cand ?

Ghta 28 ianuarie 2014 at 15:12

Pentru Dumitrel data viitoare iar pentru Cucui prieten nedespartit de Roman dupa ce va reusi sa scoata troita din curtea familiei de peste drum, troita cu care acest domn are treaba zilnic.

facebook 28 ianuarie 2014 at 12:51

Dumitrele pregateste-te ca in curand o sa dai socoteala atat tu cat si Hava pentru ce ati facut in cazul Alba Proiect. Sper ca esti la curent ca vi se instrumenteaza un dosar de urmarire penala pentru abuz in serviciu care conform noului cod de procedura penala se pedepseste cu minim 15 ani de inchisoare.

Carcotasul 28 ianuarie 2014 at 13:29

Pe Chirila nu l-a facut inca +Irineu, popa(onorific), ca de mult face parte, voluntar, din Asociatia Escrocilor in sutana?

Carcotasul 29 ianuarie 2014 at 20:43

Se poate kk, pe „crucea episcopala, ca nu mai face nici 2 bani, Olaru a primito, ca a intocmit lista cu „salvatorii” de pe Muntele Mare, si in loc de 3 persoane, a trecut 11(normal ca s-a trecut si el pe lista, cu toate ca a vizitat locul accidentului, cu mult timp inainte, si numai la defrisari, cand a primit titlul, de „Olar drujba lui Dumnezeu”, varianta Apuseni)!

Mariana 28 ianuarie 2014 at 13:35

Mai Sorine, acum ca ai primit crucea episcopala poti si tu sa spovedesti muierile. Ce-ti mai place. Dar avand in vedere ca nu mai ai mult pana la pensie te poti pregati temeinic, si dupa aia sa vez

ION 28 ianuarie 2014 at 14:10

hai ma?Popi au facut asta de gratis ? n as prea crede ; felicitarile masa si dansul unde au avut loc ? cu prea prea prea fericitul popa sef ca trist nu are de ce sa fie ;nu are ganduri cum de unde si cand sa faca dreaga sa asigure papica zilnica la copii nevasta etc lui ai dau freaierii de enoriasi asai ca la sc teologica invatatati contabilitate intai si dupa ceva rugaciuni de prin sfanta biblie? oricum mai popilor rugaciunea mea personala e mai ascultata de domnul isus decat aia facuta prin voi caci voi v atispurcat cu avaritia si avutiile pamantene voi nu stiti decat de desfrau si bani sante ti de fapt fariseii acestei lumi efemere ; oare de ce va botezati cand va vine randul sa primiti darul harul in alt mod decat in cel care se boteaza in biserica copii? asta de ce nu o spune ti la slujbe ?

isus 28 ianuarie 2014 at 15:09

fiule esti prost! io nu ascult de nimeni, ati inteles prost invataturile mele!!! Aminteste-ti: daca nu pacatuiesti, Eu am murit degeaba!

Si ai grija cum votezi!

Pentru ION 28 ianuarie 2014 at 14:40

Ioane, Ioane, mai invata sa scrii corect! Cred ca la pocaitii tai e lipsa mare de tot de cultura!

ION 28 ianuarie 2014 at 15:28

gresit sant ortodox ;nu ai a te lega decat de probabile greseli gramaticale ? hai sa vedem cine are cultura generala mai bogata ? tu sau eu? orice fara matematici ; incepand de la istorie geografie romana ; mecanica fizica electricitate ;crezi ca ; cunoasterea o ai numai din biblie? acolo e credinta numai- mai cutiva te si vezi cati oameni de stiinta mari au avut alta religie asta nu i a impiedicat sa lucreze in binele umanitatii ; iar asta care se semneaza ISUS nu meriti atentia mea caci este un proverb ;nu te pune cumintea odihnita a prostului !

ION 28 ianuarie 2014 at 15:16

apropo aia i mancarea luata de la gura copiilor? sa face ti voi burdihanele mari? sa va stea n gat nesimtitilor alaturi de toti politrucii aia

cocos 28 ianuarie 2014 at 15:44

pt. facebuci. Sa raspunda cei care au falimentat Alba Proiect. Cladirea a fost luata de finante care a scoso la licitatie. De ce n-ai cumparat-o tu?

facebook 28 ianuarie 2014 at 16:22

Pai tocmai asta este… Ca am vrut sa o cumpar dar nu am putut ca mi s-au pus bete in roate de catre mafia portocalie care si atunci ca si acum face legea in judetul Alba. Dar nu-i problema ca se apropie vremea scadentei.

avraam 28 ianuarie 2014 at 19:03

IOANE, IOANE….dau un citat sa te calmez.
NIETZSCHE,, Batalia dintre imaginarul religiei si palpabilul realitatii, intotdeauna palpabilul a pierdut”

Cremvurst 28 ianuarie 2014 at 22:49

Imi place cum arata bufetul bugetar de dupa !

contribuabilu` 29 ianuarie 2014 at 10:12

Da` – felicitarile, masa si dansu` – tot acolo ????!!! Sau in „alta parte” – ca sa ne putem „lansa” ca tot omu`…..!

DEMISIA CHIRLIA ! 29 ianuarie 2014 at 17:44

ACEST CHIRILA A RUINAT SISTEMUL SOCIAL DIN ALBA SI A INTERMEDIAT SA SE ALOCE MILIOANE DE EURO PENTRU BISERICA ORTODOXA. E UN FEL DE PROZELITISM CARE LA FACUT ACEST INDIVID . UNDE S-AU DUS BANII?
IN :SALARII , CLADIRI , MANCARURI , BURTI GRASE!
AU LUAT BANII PENTRU COPII SI S-AU IMBOGATIT !
RUSINE POPILOR ! RUSINE CHIRILA ! D-ZEU TE VA RASPLATII PENTRU CA AI FOST PARTIZAN! AI UMPLUT BUZUNARELE ESCROCILOR IN SUTANA ! RUSINE !!!
DEMISIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Comentariile sunt oprite