Ziarul Unirea

FOTO: în continuare, modernizări pe Stadionul “Minaur” din Zlatna! 1000 de scaune în tribuna întâi și pregătiri pentru meciuri internaționale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Stadionul “Minaur” din Zlana a fost în centrul atenției în urmă cu două săptămâni, când a găzduit, în condiții de apreciat, partida dintre Unirea Alba Iulia și FCSB, contând pentru “16”-imile Cupei României. Cu acel prilej, singurei arene cu instalație de nocturnă din județul Alba i-au fost aduse o serie de modernizări: s-au montat 280 de scaune de plastic în tribuna întâi, s-au refăcut cabinele de transmisie, s-au pus porți și plase noi, au fost înlocuite gradenele (unde era cazul) și a fost inaugurată o nouă tabelă electronică. Și eforturile nu se opresc aici, iar în scurt timp, probabil în luna noiembrie, se va continua montarea de scaune, încă 800, în întreaga tribună întâi. Apoi, în funcție și de fundurile alocate de Primăria din localitate, și de starea vremii, se încearcă mărirea capacității tribunei a doua, cu încă două rânduri (în funcție și de configurația sectorului în cauză), pentru a fi amplasate scaune de plastic și în respectiva zonă.

De ce aceste demersuri? Pentru că oficialitățile din Zlatna speră ca în cel mai scurt timp posibil, în localitatea de pe Ampoi, să fie organizate partide internaționale ale diverselor loturi “tricolore” de juniori, dar și ale echipelor naționale de fotbal feminin. “Am purtat o corespondență pe această temă cu FRF și trebuie să îndeplinim anumite condiții. Vrem să instalăm un sistem de supraveghere video, iar la finalul lucrărilor, întreaga arenă să fie dotată cu locuri pe scaune. Zlatna poate intra, de anul viitor, în circuitul jocurilor internaționale, să găzduim partide de fotbal feminin ale naționalei de tineret, dar și acțiuni ale diverselor echipe naționale de juniori ale României”, a confirmat primarul Silviu Ponoran.

ELIT

Dan HENEGAR