Rămâi conectat

Sport

FOTO: Imoco Volley Conegliano – VakifBank Istanbul 2-3, în prima semifinală a Final Four-ului Champions League de la București! Meci nebun, deținătoarea trofeului s-a calificat dramatic în finală!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VakifBank Istanbul, deținătoarea trofeului Champions League, a făcut spectacol în prima semifinală a Final Four-ului Ligii Campionilor de la București, învingând cu 3-2 (25-22, 25-21, 17-25, 15-25, 16-14), pe Imoco Conegliano, într-o reeditare a finalei de anul trecut.

O confruntare dramatică, o partidă de senzație, un spectacol voleibalistic, care a avut nevoie de tie-break, după ce VakifBank a condus cu 2-0 la seturi și a fost egalată!

Ultimul set, cel decisiv a fost la fel de nebun precum celelalte patru parțiale, fiecare echipă trecând de la agonie la extaz. S-a mers cap la cap până la 5-5, iar egalitate la 7, cu galeriile în alternanță trăind punctul câștigător al favoritelor. A condus VakifBank cu 8-7, au preluat inițiativa italiencele ce s-au distanțat la 10-8 și 12-9, dar nu a fost de ajuns, Zhu Ting readucând speranțele în propria tabără, survenind iar egalitatea 12-12! As Gurkaynak și Vakifbank a făcut patru puncte la rând și a preluat conducerea! A fost ne-bun-ni-e, 13-13, dar iarăși Zhu Ting a făcut 14-13, însă iarăși 14-14. Punctul câștigător a venit în urma unui challenge, iar în tabăra turcă s-a declanșat isteria.

Disputa dintre campioanele Italiei și Turciei s-a terminat după două ore și 14 minute de joc, fiind penultimul meci din cariera reputatei Gozde Kirdar (idolul galeriei, ce a avut parte de bannere speciale), căpitanul câștigătoarei retrăgându-se după turneul din București. Primul meci al turneului final, evenimentul anului în voleiul românesc a avut o asistență cifrată la 4000 de spectatori, galeriile celor două semifinaliste oferind momente speciale în tribune.

*De la 2-0, la 2-2 și nebunie!

Puternica echipă turcă, supranumită „Real Madrid” al voleiului feminin european, cu superstarul chinez Zhu Ting, cea mai bună jucătoare a lumii, a câștigat în cinci seturi, fiind prea puternică pentru gruparea din Peninsulă, care a ținut aproape de VakifBank, însă nu a reușit să își ia revanșa.

Imoco a dat semne de revenire în al treilea set, pe care l-a dominat copios, câștigându-l la o diferență confortabilă, 25-17, profitând de faptul că Zhu Ting a acuzat probleme medicale. Și în al 4-lea, gruparea din Conegliano a evoluat la un nivel ridicat și a condus cu 20-13, reușind să egaleze și să trimită disputa în tie-break

Tripla câștigătoare a coroanei își așteaptă adversarul din ultimul act, care va fi decis după a doua semifinală, între Volei Alba Blaj și Galatasaray Istsnbul.

*Peste 1500 de suporteri turci și italieni!

Volei Alba Blaj încearcă să scrie istorie în continuare, după campania senzațională prin care a ajuns în primele șase echipe (5 victorii din șase jocuri în grupă), primind ulterior organizarea Final Four-ului Champions League, având-o pe Ana Cleger cea mai bună marcatoare a Ligii, cu 140 de puncte (la 10 de superstarul chinez Zhu Ting – VakifBank).

Cu acest prilej, la Bucureşti se vor retrage din activitate Neslihan Guler (Galatasaray) și Godze Kirdar (VakifBank), lipsind din motive medicale Tatiana Kosheleva (Galatasaray).

Calificarea echipei CSM Volei Alba Blaj în turneul Final Four al Ligii Campionilor reprezintă deja o mare performanţă pentru voleiul feminin, dar şi pentru sportul românesc. Fenomenul Blaj poate fi catalogat drept o minune, fetele lui Zakoc reprezentând un oraș cu numai 20.000 de locuitori, însă minunea din “Mica Romă” și-a câștigat un loc de cinste în Europa. Programul competiţiei: *sâmbătă, 5 mai: ora 16.00, semifinala 1: VakifBank Istanbul – Imoco Volley Conegliano; ora 19.00, semifinala 2: CSM Volei Alba Blaj – Galatasaray Istanbul; *duminică, 6 mai, ora 16.00, finala mică; ora 19.00, finala mare (toate transmise în direct de Digi Sport).

Foto, video: Tudor STAN

[nggallery id=5553]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea