FOTO: Imoco Conegliano – Volei Alba Blaj 3-0, în Liga Campionilor | Vicecampioana Europei, o nucă mult prea tare!

Volei Alba Blaj a pierdut în Italia, scor 0-3 (16-25, 16-25, 17-25), cu Imoco Conegliano, într-un meci contând pentru etapa a 4-a a Grupei D a Ligii Campionilor. A fost un test extrem de dificil pentru reprezentanta României în fața unei adevărate forțe, Imoco câștigând recent Campionatul Mondial al Cluburilor.

O dispută fără istoric, adjudecată de gazde în minimum de seturi, după numai 73 de minute, vicecampioana Europei fiind mult prea puternică pentru reprezentanta României.

La primul examen european al anului, formația din „Mica Romă” a suferit al treilea eșec din 4 meciuri în competiția stelară și în acest moment este eliminată din cursa spre sferturile de finală, astfel că jocurile de la Sibiu, cu Nantes și Obuda Budapesta au devenit unele doar de palmares.

INFORMARE COVID-19

În clasament Imoco a acumulat 11 puncte, fiind urmată de Nantes 9 puncte (3-1 cu Vasas Budapesta), Volei Alba Blaj – 3 puncte și Vasa Budapesta – un punct.

Imoco, una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului în această ediție a dominat autoritar primele două parțiale, vicecampioana Europei impunând ritmul. În setul inaugural, vizitatoarele au reușit să se apropie la 16-18 însă italiencele au realizat 7 puncte la rând și l-au câștigat după o demonstrație de forță. Fără replică s-a văzut Blajul și în al doilea set, în care Imoco a condus în permanență. Ultimul set a fost echilibrat până la jumătatea sa, însă campioana Italiei s-a dovedit în cele din urmă o nucă mult prea tare, inabordabilă din punct de vedere valoric

Volei Alba Blaj: Femke Stoltenberg – Ioana Baciu 9 p, Nada Ninkovic un punct, Maja Aleksic 3 p, Bianka Busa 6 p, Sanja Gommans 4p, Silvija Popovic (libero); au mai intrat Kirsten Knip, Aleksandra Cirovic, Sanja Gamma 7 p. Antrenor Darko Zako

În afara meciului din această seară, Volei Alba Blaj dispută ultimele două partide în faza grupelor, la Sibiu, în Sala “Transilvania”, în fața propriilor suporteri, cu Nantes VB (miercuri, 5 februarie, ora 17.00) și Vasas Óbuda Budapesta (joi, 18 februarie, ora 17.00), partide fără miză în privința calificării.

Dan HENEGAR

1 comentariu

Orlando 23 ianuarie 2020 at 8:11

Nu aveti antrenor.E supersonic doar in rahatul de campionat romanesc. nu uitati cum a pierdut cu echipe cu lot modest ( Nantes, Stuttgart anul trecut ). In aceste echipe nu regasesti nici un nume sonor…diferenta e antrenorul.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...