Rămâi conectat

Sport

FOTO: handbal feminin, HC Alba Sebeş – HC Zalău 24-24 (15-12), în etapa a 8-a a Ligii Naţionale | Circ „marca” Tadici și arbitraj potrivnic

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

HC Alba Sebes - HC Zalau 24În etapa a 8-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, HC Alba Sebeş a întâlnit în Sala „Florin Fleşeriu” pe HC Zalău, partida încheindu-se cu scorul 24-24 (15-12).

*Virgil Costea: „Arbitrajul și-a bătut joc de echipă”

Virgil Costea, președintele gazdelor a răbufnit la adresa arbitrajului și a comportamentului lui Gheorghe Tadici. Antrenorul a pătruns în minutul 12 până în mijlocul terenului pentru a protesta, dar nu a fost eliminat! „Sunt mândru de echipa noastră, n-am ce să le reproșez fetelor. O să dovedim și în etapele viitoare că avem valoare de prima ligă. Tadici să fie mulțumit că a luat un punct, 70 la sută cu sprijinul arbitrilor! A fost un egal nemeritat, arbitrii și-au bătut joc de noi, nu au scrupule. Meciul a fost televizat, ar trebui ca federația să ia măsuri”, a spus nervos Virgil Costea. Acesta a mai invocat faptul că în actul secund oaspetelor li s-a validat un gol fără ca mingea să intre în poartă, după ce a lovit ambele bare.

*Egalate în ultimele secunde

Sebeșul a pornit în trombă, și a condus pe întreaga durată a primei reprize, inclusiv la 3 goluri diferență (5-2, min. 13; 8-5, min. 18; 11-8, min. 22) sau chiar 4 „lungimi” (7-3, min. 16; 9-5, min. 19; 12-8, min. 23; 15-11, min. 29).

Actul secund a fost altceva, pe fondul deciziilor potrivnice, gazdele au permis oponentelor să se apropie periculos, finalul fiind trăit cu sufletul la gură, după ce în minutul 50 s-a restabilit egalitatea: 20-20! Sebeșul s-a dus iar la două goluri, din nou egalitate la „22”, în min. 58, iar la ultima fază, în ultimele 3 secunde, Valentina Bardac a egalat. Au fost eliminate Andreea Pătulean și Lavinia Tamaș.

A fost meciul asigurat de pe banca tehnică de Alina Şorodoc, în condiţiile în care Seviştean Popa are funcţia de director tehnic.

Golurile au fost înscrise de Ana Ciolan – 8, Alexandra Andrei – 7, Andreea Antoce – 4, Nicoleta Rusu – 3, Andreea Pătulean –  1,  Cristina Predoi – 1, din lot au mai făcut parte Paula Vișan, Bianca Curmenț – Alina Șorodoc, Paula Hoha, Bianca Bogdan, Nicoleta Safta, Iulia Andrei, Elena Mitrache, Lavinia Dobromir.

În etapa următoare, HC Alba Sebeş joacă în deplasare cu HC Rm. Vâlcea, sâmbăta viitoare.

Chiar dacă porneau favorite pe hârtie,  Claudia Constantinescu şi colegele nu au reuşit să confirme, ba mai mult, au fost conduse mai bine de 50 de minute, de o echipă măcinată de probleme financiare. Să nu uităm că în pauza această de două săptămâni, unele jucătoare de la echipa antrenată de Popa Sevişteanu şi Alina Şorodoc, şi-au depus memoriu să devină jucătoare libere de contract fiind neplătite de peste 90 de zile.
Totuşi, sâmbătă, în confruntarea cu HC Zalău, echipa din Sebeş a arătat o poftă nebună de joc încă de la începutul partidei, şi s-a instalat la conducere 5 – 2. Andreea Ivan şi colegele şi-au continuat jocul bun, iar după 16 minute, tabela indica 7 – 3 în favoarea echipei gazdă. HC Zalău nu s-a regăsit, dar totuşi a reuşit să se apropie la două goluri de gazde, prin Valentina Bardac în minutul 21. Până la pauză, diferenţa dintre cele două formaţii a ajuns la trei goluri, spre bucuria suporterilor echipei gazdă (15 – 12), care visau la victorie.
Motivate la pauză de Gheorghe Tadici, sălăjencele au început în forţă repriza secundă, iar după golurile marcate de Constantinescu şi Tamaş, HC Zalău s-a apropiat de un gol (15 – 14). S-a mers „mână de mână” minute bune, iar în minutul 44, tabela indica tot un gol în favoarea echipei HC Alba Sebeş 18 – 17.
Echipa oaspete reuşeşte să restabilească egalitatea în minutul 53, scor 20 – 20, dar Alexandra Andrei şi Ana Ciolan nu au fost de acord şi şi-au dus echipa la două goluri avantaj. În cele din urmă, HC Zalău reuşeşte să restabilească iar egalitatea, însă aceeaşi Andrei duce iar echipa în avantaj.
În ultimul minut al partidei, HC Zalău a reuşit să restabilească egalitatea prin Valentina Bardac, şi se întoarce doar cu un punct de la Sebeş.
HC Alba Sebeş – HC Zalău 24 – 24 (15 – 12)!
HC Alba Sebeş: 12. Paula Vişan, 16. Bianca Curmeţ – 77. Andreea Pătuleanu, 93. Alina Maria Şorodoc, 91. Bianca Bogdan, 76. Lavinia Dragomir Lupşe, 94. Paula Hoha, 75. Ana Ciolan, 71. Nicoleta Safta, 74. Elena Mitrache, 73. Iulia Maria Andrei, 72. Alexandra Oana Andrei, 92. Andreea Ivan, 97. Nicoleta Rusu şi 95. Cristina Georgiana Predoi. Antrenor: Alina Şorodoc şi Popa Seviştean
Sursa: sportulsalajean
Foto: Teo NEGURĂ, Radio Unirea

[nggallery id=1134]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea