FOTO: Halterofilii albaiulieni – nouă medalii la naționalele Under 17 din Cetatea Marii Uniri | Raimondo Văduva (CS Unirea Alba Iulia) – vicecampion național

Paul Voicu - Primar 2020

Nouă medalii au cucerit halterofilii din Cetatea Marii Uniri la Campionatele Naționale Under 17 ce au avut loc în această săptămână în Cetatea Marii Uniri, în Sala Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la care au participat aproximativ 100 de sportivi din întreaga țară.

Astfel, Raimondo Văduva (CS Unirea Alba Iulia) a devenit de trei ori vicecampion național în limitele categoriei 94 de kilograme, zestre completată de medaliile de bronz, câte trei fiecare, adjudecate de George Balaș (CS Unirea Alba Iulia) – categoria 77 kilograme și Denis Paștiu (LPS Alba Iulia) – la categoria 94 de kilograme. “Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute în plan sportiv. Pentru Alba Iulia a fost o onoare să găzduiască, după un deceniu, finale naționale la haltere, iar pentru aceasta trebuie să apreciem cum se cuvine eforturile conducerii CS Unirea Alba Iulia”, a declarat antrenorul Ioan Frățilă, cel care se identifică practic cu acest sport în municipiul albaiulian. “În anul Centenarului, Alba Iulia trebuie să fie în prim-planul sportului românesc. Am organizat finale la marș, powerlifting și haltere și mai urmează alte două, la orientare – finele lunii august și box – în luna noiembrie. Așa cum ne-am așteptat, rezultatele sunt promițătoare, mai ales că vorbim despre sportivi tineri. Aceștia o să crească, iar din acest punct de vedere viitorul este asigurat”, a concluzionat Corneliu Mureșan, directorul Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia.

ELIT

”Ne-am dorit foarte mult să revenim aici la Alba, mai ales cu ocazia Centenarului. Este o competiție importantă, Campionatele Naționale de Juniori II Under 17 ani, o bază de selecție importantă pentru loturile noastre naționale și olimpice. Felicitări organizatorilor, felicitări CS Unirea Alba Iulia și mulțumiri conducerii, domnului Corneliu Mureșan, pentru desfășurarea de forțe și pentru implicare. De asemenea, doresc să felicit și antrenorul coordonator al secției de haltere a clubului, Ioan Frățilă, fiindcă a depus și el toate eforturile necesare pentru a realiza acest proiect”, a spus Alexandru Pădure, secretarul general al Federației Române de Haltere.

 

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...