FOTO: Gicu Grozav a semnat cu Bursaspor! „Am ajuns la un club important din Turcia, sper să mă impun”, a declarat internaţionalul albaiulian

Paul Voicu - Primar 2020

Atacantul albaiulian Gicu Grozav, purtătorul tricoului cu numărul 10 al echipei naționale, rămâne în Turcia, la Bursaspor, echipă cu care a semnat un contract valabil pentru şase luni, cu posibilitatea prelungirii pentru încă doi ani, cu echipa pregătită de francezul Paul Le Guen.

Sunt fericit că am semnat, era important să îmi rezolv problema şi să încep să joc. Am semnat cu un club important din Turcia, o echipă cu pretenţii, dintr-un oraş frumos. Sper să mă impun cât mai repede, sunt încrezător, am dat peste un mediu profesionist, cu o bază de pregătire super, care oferă toate facilităţile pentru a face performanţă„, a declarat Gicu Grozav, prezentat oficial pe site-ul noului său club.

ELIT

La Bursaspor, ce are culorile „alb-verde”, Gicu a ajuns după ce și-a reziliat, de curând contractul cu Karabukspor, din pricina problemelor financiare ale acestora şi îl va avea coechipier pe Bogdan Stancu, un alt component al primei reprezentative.

*Debut, iarăşi cu Istanbul BB

Bursaspor se clasează pe locul 9 în Turcia, iar primul joc oficial în 2018 va fi marți, returul din Cupa Turciei, cu Genclerbirligi, pentru ca duminică, 21 ianuarie să întâlnească în Super Lig pe Istanbul BB. Tocmai liderul stagiunii, împotriva căruia a marcat la debutul în Turcia, la Karabukspor, un gol de senzație, în victoria cu 3-1

Mihail David - 2020

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a refuzat ofertele venite din țară, de la CFR Cluj şi FCSB, preferând să joace în continuare în străinătate. În vara lui 2017, a semnat cu turcii de la Kardemir Karabukspor, pentru care a marcat de două ori, în 14 prezenţe în campionat. Se ştie că fosta sa echipă a traversat o puternică criză financiară, jucătorii neprimindu-şi salariile timp de 5 luni, iar românii din lot şi-au reziliat contractele. Purtătorul tricoului cu numărul “10” la echipa naţională a României a rămas în Turcia, de unde a mai avut ofertă și de la Kayserispor, pregătită de Marius Șumudică. Cotat la două milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de, Gheorghe Grozav (27 de ani) are parte în Turcia de a treia aventură externă a carierei, după Belgia (Sandard Liege, 2010-2012) şi Terek Grozny (2013-2017).

Bursaspor a avut de-a lungul timpului mulţi jucători români în componenţă, Gicu Grozav urmând să fie al 11-lea român ce evoluează pentru formaţia turcă, după B. Vintilă,  Vaişcovici, Rednic, Niţu, Miu, Ioan Lupescu, Kiriţă, I. Ganea, Frăsineanu şi Bogdan Stancu, fiind antrenată la un moment dat de Gică Hagi.

Sursa foto: bursaspor

 

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...