Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Gestul tinerei avocate din Alba Iulia venit ca o provocare pentru educație, continuă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codruța Șuteu, tânără avocată de succes, din Alba Iulia, a lansat cu puțin timp în urmă, pe pagina ei de Facebook o provocare: “Education challenge”. O provocare la educație, prin schimbare, începând cu noi înșine. Postarea ei de pe rețeaua de socializare, avea următoarele cuvinte:

”Eu aș vrea să o fac, pornind și folosindu-mă de proiectul “Biblioteca urbană” demarat de Primaria Alba Iulia în parteneriat cu Transavia SRL. Au instalat 10 cutii ale aceste biblioteci în tot orașul, cutii menite să adăpostească cărți pt citit, pt orice doritor. O inițiativa lăudabilă care, la început, chiar a avut cărți. Acum, cu regret, constat ca toate aceste cutii sunt goale.
Eu doresc să mă folosesc și de aceste “unelte”, ca să ajut elevii din mediul defavorizat. Se tot spune că, în România, educația este gratuită până în clasa a XII-a, inclusiv. Dar, asa cum toți știm, nimic nu este gratuit. Mulți nu își permit să își țină copiii în școală, pt că nu au bani pt lucrurile elementare: caiete, pixuri, penare, ghiozdane, etc, ca sa nu mai vorbim de fondul clasei, excursii, s.a.

Așa că, gestul mic pe care îl voi face, constă în a pune, o dată pe săptămana, un caiet și un pix/alte rechizite necesare unui elev, într-una din aceste cutii. Și voi posta si poza pe fb. Sunt convinsă ca fiecare din noi, putem să punem ceva folositor aici.
Sau, putem găsi noi modalități de a-i ajuta pe cei in nevoie. Ideea este săa o facem. Gestul nostru e minim, însă poate însemna atât de mult pt cei care il primesc”.

Astăzi, Codruța Șuteu continuă să îi ajute pe copii. Gestul mic de atunci, de a-i ajuta pe cei în nevoie, continuă.

”Și dacă tot vorbim despre menirea noastră de a fi folositori celor din jur, să nu uităm de primul nostru proiect și să continuăm să îi ajutăm pe copii. Am am pus și niște pliante ale proiectului “Împreună pentru copii”, scrie Codruța Șuteu pe pagina ei da Facebook.

Nu putem decât să o felicităm pentru frumusețea și consecvența gestului său!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională Patru elevi din Alba Iulia și unul din Sebeș s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, după ce au obținut locul I la faza județeană a concursului. Citește și: FOTO O tânără violonistă din Alba, premiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea