FOTO: Gestul tinerei avocate din Alba Iulia venit ca o provocare pentru educație, continuă

Codruța Șuteu, tânără avocată de succes, din Alba Iulia, a lansat cu puțin timp în urmă, pe pagina ei de Facebook o provocare: “Education challenge”. O provocare la educație, prin schimbare, începând cu noi înșine. Postarea ei de pe rețeaua de socializare, avea următoarele cuvinte:

”Eu aș vrea să o fac, pornind și folosindu-mă de proiectul “Biblioteca urbană” demarat de Primaria Alba Iulia în parteneriat cu Transavia SRL. Au instalat 10 cutii ale aceste biblioteci în tot orașul, cutii menite să adăpostească cărți pt citit, pt orice doritor. O inițiativa lăudabilă care, la început, chiar a avut cărți. Acum, cu regret, constat ca toate aceste cutii sunt goale.
Eu doresc să mă folosesc și de aceste “unelte”, ca să ajut elevii din mediul defavorizat. Se tot spune că, în România, educația este gratuită până în clasa a XII-a, inclusiv. Dar, asa cum toți știm, nimic nu este gratuit. Mulți nu își permit să își țină copiii în școală, pt că nu au bani pt lucrurile elementare: caiete, pixuri, penare, ghiozdane, etc, ca sa nu mai vorbim de fondul clasei, excursii, s.a.

ELIT

Așa că, gestul mic pe care îl voi face, constă în a pune, o dată pe săptămana, un caiet și un pix/alte rechizite necesare unui elev, într-una din aceste cutii. Și voi posta si poza pe fb. Sunt convinsă ca fiecare din noi, putem să punem ceva folositor aici.
Sau, putem găsi noi modalități de a-i ajuta pe cei in nevoie. Ideea este săa o facem. Gestul nostru e minim, însă poate însemna atât de mult pt cei care il primesc”.

Astăzi, Codruța Șuteu continuă să îi ajute pe copii. Gestul mic de atunci, de a-i ajuta pe cei în nevoie, continuă.

”Și dacă tot vorbim despre menirea noastră de a fi folositori celor din jur, să nu uităm de primul nostru proiect și să continuăm să îi ajutăm pe copii. Am am pus și niște pliante ale proiectului “Împreună pentru copii”, scrie Codruța Șuteu pe pagina ei da Facebook.

Nu putem decât să o felicităm pentru frumusețea și consecvența gestului său!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

m 21 mai 2019 at 22:39

felicitari pentru intiativa! mai incet cu succesul si cu tineretea, in rest numai de bine!

CM 22 mai 2019 at 11:19

Felicitari!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...