Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Florin Roman este noul președinte al PNL Alba Iulia. Vezi cine sunt marii câștigători și marii pierzători!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Roman a câștigat zdrobitor astăzi, sâmbătă 11 mai, funcția de președinte al PNL Alba Iulia  pentru următorii 4 ani.

Marele învins în această competiție internă este deputatul Călin Potor care a obținut doar 37 de voturi din cele 300 valabil exprimate, clasându-se pe ultimul loc în preferințele liberalilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O surpriză este și faptul că Adrian Simion a obținut mai multe voturi ca și Potor, respectiv 52, clasându-se pe a doua poziție.

Cu 211 voturi, din 300, Florin Roman vine pe cai mari la conducerea organizației municipale a PNL Alba Iulia.

Cele 9 funcții de vicepreședinte vor fi ocupate de următorii (în ordinea numărului de voturi obținute):

1. Rareș Buglea – 233 voturi

2. Simone Albani – 222 voturi

3. Gabriel Pleșa – 220 voturi

4. Cornel Berindei – 204 voturi

5. Liviu Hondola – 203 voturi

6. Ștefan Cosmeanu – 180 voturi

7. Cosmin Sularea – 179 voturi

8. Emil Popescu – 164 voturi

9. Delia Mihălțan – 154 voturi

Cei 11 membri care au fost aleși să facă parte din Biroul Municipal al partidului sunt:

1. Nicolae Nistor

2. Gheorghe Brad

3. Gelu Nistea

4. Daniel Zdrînc

5. Adrian Negruțiu

6. Raluca Rotariu

7. Nicolae Mărginean

8. Nicolae Rad

9. Adrian Simion

10. Sebastian Oancea

11. Mircea Pratia

Membrii supleanți în Biroul Municipal al PNL Alba Iulia:

1. Cristian Arendaș

2. Ioan Sămărtinean

3. Ioan Păcurar

4. Constantin Sura

5. Aurel Creivean

6. Aurel Petru Totoian

7. Mircea Crișan

Florin Roman are la 39 de ani și a înregistrat o ascensiune politică spectaculoasă în ultimii ani. A intrat în PNL Alba după 12 ani de jurnalism la ziarul “Unirea”, a ocupat mai multe funcții la București (purtător de cuvânt la Autoritatea Nationala de Reglementare a Gazelor Naturale, secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), iar după ce a revenit în Alba Iulia s-a remarcat ca unul dintre cei mai activi liberali din partid. A fost ales vicepreședinte al organizației județene iar de curând ocupă și funcția de purtător de cuvânt al PNL Alba.

Din 2012 Florin Roman are și o funcție importantă la nivelul administrației publice, de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Obiectivul pe termen mediu al lui Roman este însă câștigarea în 2016 a Primăriei Alba Iulia, unde se află cel mai de temut adversar din politica locală – Mircea Hava. Victoria pe care a obținut-o astăzi este încă un pas făcut în această direcție.

Proaspătul președinte al PNL Alba Iulia s-a născut la 22 aprilie 1974, în municipiul Alba Iulia. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Bucureşti și Colegiul Naţional de Apărare. Este căsătorit și are o fetiţă.

UPDATE: După ce a savurat victoria și și-a luat la cald porția de felicitări, Florin Roman a făcut o primă declarație prin care transmite un puternic mesaj de unitate în interiorul partidului și în special în interiorul organizației PNL Alba Iulia. Nu au lipsit nici mulțumirile. Noul președinte al liberalilor din Alba Iulia a ținut să le mulțumească celor doi colegi contracandidați, Călin Potor și Adrian Simion, dar și președintelui organizației municipale din ultimii 4 ani, Gabriel Pleșa.

„Vom rămâne o echipă! Adversarul nostru nu e in PNL! Multumesc Adrian si Călin ca mi-ați oferit sansa unei competiții onorante si frumoase, așa cum stă bine unui partid liberal. A fost cea mai importantă prezență la o Adunare generală de alegeri la Alba Iulia.

Multumirile mele se îndreaptă si spre Gabi Plesa care mi-a lăsat in administrare, alături de noul birou o organizație puternică!”, a spus Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea