Rămâi conectat

Sport

FOTO: Festivalul “Open Şah Alba” – Costachi şi Sechereş învingători în tandem şi la Blaj *Duminică, turneul final la Sala Unirii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Open Sah Blaj 8Hotărât lucru, juniorilor Mihnea Costachi (Alba Iulia) şi Adrian Sechereş (Teiuş) le merge foarte bine atunci când evoluează amândoi într-un turneu. Pentru a treia oară în decurs de 6 zile cei doi au ocupat primele 2 locuri ale unui concurs, la egalitate de puncte, de fiecare dată cu Mihnea avantajat de coeficientul de departajare Bucholtz superior. Exact acelaşi deznodământ ca şi în concursul de la Blaj, găzduit în condiţii excelente de terasa Opera şi contând ca penultimă etapă de calificare în festivalul “Open Şah Alba”, au avut Festivalul Internaţional de Şah de la Timişoara, încheiat duminică, şi etapa de marţi de la Cugir a festivalului “Open Şah Alba”. Mai mult chiar, pentru ca asemănarea să fie perfectă, în toate cele 3 turnee Costachi şi Sechereş au acumulat întotdeauna câte 6 puncte, rezultate din 5 victorii şi 2 remize.

Victoria în turneul de la Blaj l-a propulsat pe Mihnea Costachi pe primul loc în clasamentul general după 9 etape, foarte probabil juniorul albaiulian urmând să fie favoritul principal pe tabloul de 32 de jucători din finala de duminică. Adrian Sechereş, care a ocupat a patra etapă consecutivă locul 2, rămâne după turneul de la Blaj cu satisfacţia de a-şi fi învins fostul antrenor, Marius Ceteraş (Alba Iulia), clasat la final pe locul 3 cu 5,5 puncte. În prezent juniorul teiuşan legitimat la CSS Timişoara se pregăteşte la Bucureşti şi prin internet sub îndrumarea antrenorului emerit Mihai Ghindă. În imediata apropiere a podiumului s-au clasat Nicolae Şandru (Aiud), Iustin Ciorgovean (Alba Iulia), George Ileană (Alba Iulia) şi Petar Rankov (Rîtişor – Serbia), toţi cu 5 puncte.

Open Sah Blaj 10S-au acordat şi următoarele premii speciale:

Veterani: 1.Mihai Vîlceanu (Cugir) 2.Ioan Cardoş (Aiud) 3.Ioan Roncea (Sebeş)

Feminin: 1.Ozana Miclea (Teiuş) 2.Maria Ileană (Alba Iulia) 3.Bianca Tincu (Sebeş)

Copii sub 12 ani: 1.Nicoleta Băcanu (Sibiu) 2.Camelia Gozner (Sibiu) 3.Daniel Armenciu (Teiuş)

Copii sub 10 ani: 1.Aurel Tutelea (Sibiu) 2.Matei Roncea (Sebeş) 3.Maria Roşca (Teiuş)

Copii sub 8 ani: 1. Radu Ţâmpea (Alba Iulia) 2.Cătălin Marina (Teiuş) 3.Ianis Tarciuc (Sebeş/CSO Cugir)

Turneul de la Blaj, la care au participat 46 de jucători, a fost arbitrat de Mihai Partenie (Giarmata Vii).

Ultima etapă a festivalului “Open Şah Alba” este programată sâmbătă 23 august începând cu orele 16 la Primăria Sebeş, înscrierile urmând a fi validate în intervalul orar 15.30 – 16.00. La turneu au dreptul să participe atât jucători legitimaţi, cât şi jucători nelegitimaţi.

Turneele finale la seniori şi celelalte 6 secţiuni (veterani, feminin, campioni locali, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani şi copii sub 8 ani)  se vor desfăşura duminică 24 august la Sala Unirii din  Alba Iulia începând cu orele 10. Sistemul de joc în finalele de duminică va fi eliminatoriu, similar celui din turneele de tenis.

Clasamentul general la zi după desfăşurarea a 9 etape ale festivalului “Open Şah Alba 2014” şi alte informaţii despre festival sunt disponibile pe site-ul www.sahalba.ro .

Programul zilei de duminică: 9.30-10 Validarea inscrierilor

10.00 Turul 1 in finala de seniori
11.00 Turul 2 in finala de seniori, sferturi de finala la veterani si feminin
12.00 Sferturi de finala seniori, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani, copii sub 8 ani, semifinale veterani si feminin
13.00 Semifinale seniori, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani, copii sub 8 ani, finale veterani si feminine
14.10 Finale seniori, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani, copii sub 8 ani
15.20 Festivitatea de premiere
Este posibil sa apara mici abateri de la program, deoarece se vor juca in fiecare tur cate 2 partide de maxim 30 minute (15 minute de jucator), iar in caz de egalitate (1-1) se joaca o partida suplimentara de blitz departajare care dureaza maxim 11 minute.
[nggallery id=2210]

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea