Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

FOTO: Festivalul de Dansuri şi Tradiţii Populare din Vinerea – Cugir, un autentic regal folcloric

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Duminică seara s-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare din Vinerea Cugir, o manifestare cultural-artistică de mare atractivitate urmărită, potrivit forţelor de ordine, de peste 4000 de iubitori de folclor din întreg judeţul. Este meritul primăriei locale de a fi găsit oportunităţi financiare, în cadrul unui program european, menit să conducă la promovarea potenţialului turistic, a valorilor artistice locale, în scopul creşterii atractivităţii zonei ca destinaţie turistică. Iar locul ales „Poiana cu goruni” din Vinerea s-a dovedit parcă ales de Dumnezeu pentru că manifestarea spiritului artistic să se desăvârşească în toată plenitudinea lui.

Au fost două zile de veritabil regal folcloric din care n-au lipsit recitalurile de mare ţinută a ansamblurilor folclorice locale şi din mai multe judeţe ale ţării, parada portului popular, concursurile pentru tinere talente, interpretările muzicale, vocale şi instrumentale valoroase, muzica pop-rock, atelierele de dans, etc. Toate acestea asortate cu nelipsita bere, micii şi virşlii aflate din belşug pe tot timpul serbării. Ştacheta evenimentului a fost ridicată de participarea la festival a unor formaţii artistice străine precum: Fanfara şi formaţia Just Duty Free din Wasserburg – Germania, localitate înfrăţită cu oraşul Cugir, precum şi ansamblul Evriton din Drama-Gecia. Cota artistică a spectacolului din ultima seară a crescut atunci când pe scenă şi-a făcut apariţia maestrul Dumitru Fărcaş, trubadurul care prin slovă şi taragot a ridicat de nenumărate ori mulţimea în picioare. Nu au lipsit din program întrecerile sportive tradiţionale, focul de tabără şi jongleriile cu focuri, ultimele încheind programul acestui grandios festival.

A fost aşadar, o manifestare artistică de mare ţinută, despre care ar fi multe de spus. Tot ce s-a realizat a însemnat eforturi de organizare şi de mobilizare deosebite, un rol important revenind Casei Orăşeneşti de Cultură, unor funcţionari ai primăriei locale, care şi de această dată au fost la înălţime.

Ne rezervăm şi noi privilegiul ca din partea ziarului Unirea să le transmitem felicitările pe care le merită pe deplin. Felicitări de asemenea, grupei de jandarmi din Cugir, condusă de plut. adj. Ştefan Duru şi poliţiei locale coordonate de jr. Horaţiu Gâldău, pentru modul în care s-a implicat pentru asigurarea ordinii pe parcursul festivalului.(C .P.)

[nggallery id=122]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea