Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Expoziție de fotografie „Țara Moților – călătorie în timp” în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiurile și tradițiile din timpul Sărbătorilor de Iarnă din satele Țării Moților pot fi descoperite într-o expoziție de fotografie deschisă, vineri, în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Expoziția „Țara Moților – călătorie în timp” reunește 29 de fotografii realizate în comuna Horea, din județul Alba, de către cursanții clasei de Arte Vizuale a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, coordonați de Vasile Sârb.

Instantaneele aduc în fața publicului momente unice din lumea satului precum obiceiul tradițional al colindatului sau Sărbătoarea Crăciunului dar și o serie de personaje expresive care transmit emoția și bucuria oamenilor din Țara Moților. Fotografiile pun în valoare și costumele populare specific acestei zone etnofolclorice, iar expoziția este deopotrivă un demers de educație vizuală, dar și de promovare a culturii tradiționale, prezentată într-o formă artistică originală.

Lucrările sunt semnate de Claudiu Muntean, Daniela Decean, Silvia Hăprian, Luminița Adina Besoiu, Daniel Boescu, Alina Gabriela Bugneru Bîrlea, Marinela Cosmina Macavei, Petronela Cărăbeț, Ovidiu Popa alături de Vasile Sârb, coordonatorul clasei de Arte Vizuale din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Expoziția „Țara Moților – călătorie în timp” va putea fi văzută până la sfârșitul lunii ianuarie 2019 în spațiul expozițional urban din fața sediului Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.

[nggallery id=6633]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea