FOTO| Exploatatorii de lemn din România NU au liniște, nici măcar pe timp de pandemie. Poze surprinse în aria protejată Iezerul Ighel

Exploatatorii de lemn din România NU au liniște, nici măcar pe timp de pandemie. Poze surprinse în aria protejată Iezerul Ighel

Ne aflăm în plină pandemie cauzată de un virus care ne atacă puternic plămânii, aceștia fiind primele organe afectate. Însă, în același timp, ne pierdem „plămânii verzi” prin mii transporturi a camioanelor încărcate cu lemne defrișate.

Un martor a surprins o situație cu care suntem prea obișnuiți, din păcate. În județul nostru, la nici 25 de km de Alba Iulia, într-o arie protejată, aproape de rezervația naturală Iezerul Ighel, cei care exploatează lemnul își văd liniștiți de treabă. Blochează drumul cu TAF-ul, pe care-l lasă parcat acolo, pentru ca nimeni să nu poată să aibă acces în zonă, fără știrea lor, iar copaci sănătoși și nemarcați sunt tăiați în veselie.

ELIT

Accesul spre respectiva zonă se face din Alba Iulia, pe DN74 până la Șard, apoi până la Ighiu pe Drumul Județean 107H și mai apoi, până se termină drumul asfaltat pe DJ106H până în localitatea Ighiel. După ce se termină asflaltul, umrează un drum forestier, îngust și anevoios, paralel cu pârâul Ighielului, drum pe care au fost surprinse imaginile de către respectivul martor.

Se pare că mafia lemnului de la noi din țară nu are liniște, nici în aceste momente de criză. Acestor hoți ai pădurilor nu le cere nimeni declarație pe propria răspundere, cu toate că ar trebui să fie trași la răspundere pentru ceea ce fac.

Analizând datele de pe site-ul InspectorulPădurii.ro, observăm că, doar în ultima săptămână au fost emise aproape 50.000 de avize. Mai exact, 49.948, dintre care 2.660 emise doar astăzi. Cele mai multe dintre acestea, fiind emise ieri, când s-au înregistrat nu mai puțin de 10.451.

În ceea ce privește confiscarea, în intervalul 27 martie – 3 aprilie au fost emise doar 212 avize de confiscare. Dintre acestea, 19 avize pentru confiscarea materialului lemnos au fost emise astăzi, 3 aprilie, până la această oră.

Surse: Facebook

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419