FOTO: Evenimente de educație anticorupție în cadrul Proiectul universitar „Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”, desfășurate la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În perioada 19 noiembrie – 20 noiembrie a.c., la sediul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au avut loc o serie de evenimente organizate în cadrul Proiectului universitar național „Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”, proiect la care Direcția Generală Anticorupție este partener.

Astfel, în ziua de 19 noiembrie a.c., în prezența studenților câștigători ai concursului de eseuri pe teme de etică și patriotism, a fost lansat volumul omagial de eseuri dedicat momentului istoric „1 Decembrie 1918”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cel de-al doilea moment al evenimentului s-a desfășurat marți, 20 noiembrie, tot la sediul Universității 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, unde a fost simulat un proces numit „Dosar de corupţie”, organizat de studenţii specializării „Drept” din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale din cadrul universității gazdă. Acest moment a beneficiat de organizarea Direcției Gnenerale Anticorupție, cu sprijinul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Iniţiat la începutul acestui an de Universitarea „Ovidus” din Constanţa şi Radio România Constanţa, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, în contextul sărbătoririi Centenarului și celor 140 de ani de la alipirea Dobrogei la România, Proiectul „Tinerii României la Centenarul Marii Uniri” a avut drept obiectiv crearea unui cadru de întâlnire a studenților din diferite centre universitare, promovarea valorilor și culturii naționale și a învățământului academic. În context, pe parcursul acestui an, au avut loc mai multe seminare și conferințe, inclusiv pe teme de etică și integritate, care au beneficiat de participarea și organizarea Direcției Generale Anticorupție.

Cu prilejul celor două activităţi desfăşurate la Alba Iulia, ofiţeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au distribuit participanţilor flyere cu conţinut informativ-preventiv.

Precizăm că proiectul s-a bucurat de aprecierea şi susţinerea Instituţiei Prezidenţiale, fiind inclus pe lista manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, prezentate public la data de 15 martie 2018, la Palatul Cotroceni.

Motoc Valentin, comisar șef de poliție, Serviciul Județean Anticorupție Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419