FOTO/ Eveniment de excepție la Centrul Cultural Cugir. Lansarea volumului de poezii ,,Drama dezrădăcinării” – de Camelia Baciu, o temă a înstrăinării colective etnice

Anul 2019, declarat Anul cărții în România, a fost marcat la Centrul Cultural Cugir, printr-un nou eveniment literar, prilejuit de debutul  poetei Camelia Baciu, originară din Vinerea – Cugir.

Peste 100 de participanți au avut ocazia să asiste la lansarea volumului de poezii „Drama dezrădăcinării” un volum de versuri care exprimă trăiri și stări emoționale puternice, surse incontestabile pentru inspirații literare. Stări care produc deseori răni sufleteşti adânci atât la cei care pleacă dar mai ales la copiii și bătrânii rămași singuri acasă (constata cu  durere, un participant la eveniment). Invitații de onoare au fost scriitorul, istoricul și criticul literar Florentin Popescu alături de profesorul universitar dr. Dorin N. Uritescu, scriitor, critic literar și stilist, dar nu în ultimul rând, directorul general al Centrului Cultural, gazda manifestării.

Prof. dr. Dorin N. Uritescu, originar din Vinerea,  a remarca la evenimentul de lansare: „Creația poetică a Cameliei Baciu ,,Drama dezrădăcinării” se remarcă în panorama literaturii române actuale, de azi, prin unicitatea temei. Poeziile culese în volum surprind expatrierea. S-au mai scris poezii pe această temă dar nu un volum în care fiecare poezie să emane ideea înstrăinării colective etnice. Consubstanțială acestei teme este și ideea dorului de universul natal și a dorinței revenirii în țară”. Atmosfera frumoasă a fost creată de muzica invitaților speciali ai autoarei, Andrei Borsa, alături de David Ciupe și Samuel Popa, Vasile Palfi, Marin Pârva și Corina Corpodean. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...