Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/ Eveniment de excepție la Centrul Cultural Cugir. Lansarea volumului de poezii ,,Drama dezrădăcinării” – de Camelia Baciu, o temă a înstrăinării colective etnice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul 2019, declarat Anul cărții în România, a fost marcat la Centrul Cultural Cugir, printr-un nou eveniment literar, prilejuit de debutul  poetei Camelia Baciu, originară din Vinerea – Cugir.

Peste 100 de participanți au avut ocazia să asiste la lansarea volumului de poezii „Drama dezrădăcinării” un volum de versuri care exprimă trăiri și stări emoționale puternice, surse incontestabile pentru inspirații literare. Stări care produc deseori răni sufleteşti adânci atât la cei care pleacă dar mai ales la copiii și bătrânii rămași singuri acasă (constata cu  durere, un participant la eveniment). Invitații de onoare au fost scriitorul, istoricul și criticul literar Florentin Popescu alături de profesorul universitar dr. Dorin N. Uritescu, scriitor, critic literar și stilist, dar nu în ultimul rând, directorul general al Centrului Cultural, gazda manifestării.

Prof. dr. Dorin N. Uritescu, originar din Vinerea,  a remarca la evenimentul de lansare: „Creația poetică a Cameliei Baciu ,,Drama dezrădăcinării” se remarcă în panorama literaturii române actuale, de azi, prin unicitatea temei. Poeziile culese în volum surprind expatrierea. S-au mai scris poezii pe această temă dar nu un volum în care fiecare poezie să emane ideea înstrăinării colective etnice. Consubstanțială acestei teme este și ideea dorului de universul natal și a dorinței revenirii în țară”. Atmosfera frumoasă a fost creată de muzica invitaților speciali ai autoarei, Andrei Borsa, alături de David Ciupe și Samuel Popa, Vasile Palfi, Marin Pârva și Corina Corpodean. (C.P.)

[nggallery id=7030]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea