Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Eroii neamului, comemorați la Vinerea și Cugir. Slujbe religioase, depuneri de coroane și cântece patriotice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi dimineața, începând cu ora 11.00, pe o vreme nu tocmai prietenoasă, la Vinerea și Cugir au avut loc, în organizarea Consiliului Local și a Primăriei Cugir, manifestări dedicate eroilor, care au pierit pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale.

Evenimentul a debutat la ora 11.00, la Monumentul Eroilor situat în piațeta din centrul localităţii Vinerea, după care de la ora 12.00, a continuat la Monumentul închinat Eroilor din fața Bisericii ,,Sf. Nicolae”, în  prezenţa celor câțiva veterani de război rămaşi în viață, a familiilor lor, a oficialităţilor locale și a cetățenilor din cele două localități. Preoţii parohi Mircea Moșneag și Adrian Cebotari, (Vinerea), Nicolae Popescu și părintele greco – catolic Viorel Codrea(Cugir), au celebrat slujbe religioase de pomenire şi parastase închinate celor care şi-au dat viaţa pentru apărarea patriei. În semn de respect față de eroi, la eveniment au participat și au depus coroane de flori, Primăria și Consiliul Local Cugir, reprezentanții principalelor formațiuni politice locale( PSD și PNL), precum și din partea Bisericii greco – catolice Cugir.

Tot cu acest prilej, au avut loc activități cultural artistice cu un program de cântece patriotice și recitări de poezie, adecvat sărbătorii, susținut de elevii Școlii ”Ioan Mihu” din Vinerea, Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain” și  Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir.

A fost o ocazie deosebită pentru ca cei 8 veterani de război din Vinerea şi Cugir(Ștefan Crăciun – 93 ani, Nicolae Bura – 94 ani, Victor Chineja – 96 ani, Grigore Baboi – 90 ani, Nicolae Botogel – 93 ani, Petre Mugescu – 94 ani, Ilie Ștefănuț – 95 ani și Aurel Pamfil – 84 ani)  să primească câte un stimulent financiar( 300 lei), din partea Primăriei Cugir, iar din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, ,,Diploma Aniversară”. Înmânarea acestor recunoașteri a fost făcută de către primarul Adrian Teban, iar președintele Asociației  „PRO –Cugir”, Aurel Voicu, împuternicit cu această misiune de către Asociația Județeană a Veteranilor de Război Alba, le-a înmânat diplomele aniversare. Buna desfăşurare a evenimentului a fost asigurată de echipaje ale Poliţiei Orăşeneşti, Poliţiei locale și a grupei de jandarmi Cugir.

     (C.P.)

 [nggallery id=4038]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea