FOTO. Eminescu si Cuza, omagiați printr-un regal de muzică și poezie, la ”Capșa” de Cugir

Paul Voicu - Primar 2020

La ”Capșa” de Cugir s-a desfășurat o nouă acțiune cultural artistică, intitulată generic ”Eminescu și Cuza”, un eveniment care, la chemarea poetului Vasile Dumitru, artizanul acestui proiect de suflet,  a adunat persoane de toate vârstele din orașul de la poalele Drăganei și nu numai.

Un regal, la început de an, omagiind cele două mari personalități ale poporului român, un eveniment care a reconfirmat dragostea pentru frumos a locuitorilor orașului Cugir. Nu a fost o „sesiune științifică” despre cele două mari personalități ale culturii și istoriei naționale, a fost doar un pretext de bucurie, de poezia de dragoste, de rememorare a unor file importante din Cartea neamului.

ELIT

Totul a fost liber, neplanificat, fără repetiții ori indicații scenice. Au fost prezenți: artista Corina Ofelia Corpodean din Sebeș, interpretul de muzică folk Vasile Palfi, Eva Curea, Rareș Nistor,  doctorul Ludwig Karlheinz, profesorul Nicolae Scheau, ing.Aurel Voicu, ing. Călin Curea, scriitoarea Elena Mateica, grupul de pensionari de la Centrul Multifuncțional Cugir, mereu prezent la asemenea evenimente, precum și alte personae din Cugir.  Cu toții au trăit momente de excepție aici, la „barul lui Billy”, Turist Caffe. Au fost prezentate lucrări ale artiștilor Dan Beudean, Horea Virgil, Corina Corpodean, Eva Curea și Rareș Nistor.

O puternică impresie au făcut tablourile expuse aparținând familiei Billy și Camelia Țârlea. O prezență numeroasă în „sală”, o atmosferă caldă, prietenească, bomboane, șampanie, vin cald oferit de unul dintre spectatori, cu alte cuvinte o impresionantă atmosferă de ,,Capșa”.  Au cântat Rareș Nistor, Corina Corpodean și Vasile Palfi. Au recitat Corina Corpodean, Vasile Dumitru, Eva Curea, Pia Bodea, Dorina Zerbea, Nona Pașcanu, Petru Melente, Elena Mateica.

Mihail David - 2020

    (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...