Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea consumului de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea consumului de droguri

Marți, 23.04.2024, 2 reprezentanți ai Serviciului Educație al Penitenciarului Aiud, inspector principal de poliție penitenciară Ioana BUCUR și subcomisar de poliție penitenciară Iosif Attila KÖBLE, au fost prezenți în calitate de parteneri al Poliției Orașului Teiuș și al Inspectoratului Județean de Poliție, susținuți de Primăria Teiuș la activitatea de Prevenire al consumului de droguri.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Liceului Teoretic Teiuș cu aproximativ 140 de elevi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prin această activitatea colegii au avut oportunitatea de a promova unitatea, Serviciul de Reintegrare Socială și funcția sa importantă în sistem și în societate. Responsabilitatea a fost și mai mare, aflându-se în comunitate alături de 2 tineri condamnați, care au manifestat deschidere și curaj pentru a fi vulnerabili în fața prejudecăților, înțelegând în urma numeroaselor demersuri educaționale, sociale și psihologice la care au participat în ultimii ani, faptul că prin trecutul lor plin de experiențe negative pot influența pozitiv multe suflete aflate în formare la vârsta adolescenței.

Citește și: FOTO: Acțiune de conștientizare a riscurilor consumului de droguri la Teiuș. Poveștile foștilor dependenți, ascultate de elevii Liceului Teoretic din oraș

Unul dintre deținuți a avut chiar un moment artistic de muzică, aceasta fiind forma în care a ales să-și expună trăirile-moment apreciat de auditori.

De asemenea, a fost abordat subiectul principal din perspectiva științifică, atingând date statistice și subiecte precum dependența, sursa ei, profilul psihologic al consumatorului, efecte și consecințe și nu ne-am oprit doar la capitolul informare.

Prin abordarea subiectului privind importanța deciziilor, s-a accentuat faptul că suntem suma gândurilor, cuvintelor și acțiunilor noastre. Scopul a fost dezvoltarea capacității decizionale și întărirea sentimentului de responsabilitate al tinerilor, care se află la intersecția dintre adolescență și vârsta adultă.

În completare, au fost formulate câteva recomandări cu scopul dezvoltării unor obiceiuri sănătoase, care pot influența capacitatea de reziliență al beneficiarilor.

Nu în ultimul rând, au fost încurajați tinerii să practice recunoștința și să aprofundeze importanța valorilor morale din cea mai longevivă și desăvârșită sursă: credința.

Elementul surpriză cu impact major a fost reprezentat de mărturiile invitatului special „Sergiu”, o persoană cunoscută în social media pentru lupta sa împotriva dependențelor și care se luptă cu consecințele devastatoare ale consumului de stupefiante.

Activitatea s-a încheiat cu o sesiune de Q&A, în încercarea de a oferi clarificări și răspunsuri suplimentare pentru interiorizarea informațiilor.

Feedbackul instant al celor prezenți a fost unul pozitiv, oficialitățile, cadrele didactice și elevii au apreciat efortul, conținutul, modul de organizare și de transmitere a informațiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: VIDEO INCENDIU la un stâlp de electricitate de pe strada Lucian Blaga din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea