Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Elevii Liceului Tehnologic ”Ștefan Manciulea” Blaj în vizită la Subunitatea de Pompieri din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cadrul programului educaţional „Școala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”,  elevii claselor IX-XI de la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj, au efectuat în data de 31 octombrie o vizită la subunitatea de pompieri Blaj.

Activitatea a fost coordonată de următorii profesori: Roşca Nicolae, Coman Marinela, Costea Valerica, Faur Simona şi a avut drept scop  informarea şi educarea preventivă a elevilor, precum şi pregătirea acestora pentru situaţii de urgenţă ne precizează directorul liceului, prof. Marcu Ioan.

Elevii au fost întâmpinati de un echipaj de pompieri şi paramedici care, într-o ținută impecabilă, specifică muncii pe care o prestează şi cu seriozitatea ce îi caracterizează,  le-au prezentat elevilor tehnica de intervenţie şi echipamentele din dotare.

Membrii echipajului de pompieri le-au prezentat elevilor autospeciala de stins incendii cu apă şi spumă cu capacitatea de 2000 l, destinată dotării formaţiunilor de pompieri în scopul asigurării intervenţiei eficiente a acestora la stingerea incendiilor. Autospecialele pot lucra independent  (folosind apa din rezervorul propriu sau din alte surse) sau în cooperare cu alte autospeciale similare; conțin echipament şi accsorii specifice precum şi echipament necesar situațiilor de “mediu ostil”.

De asemenea, ambulanța de tip B2, echipaj de prim ajutor, dotată la standarde moderne şi aparatura de descarcerare le-a stârnit elevilor un viu interes. Elevii au urmărit procedee de acordare a primului ajutor şi de intervenție în caz de  pericol sau accidente şi au luat cunoştință de metodele de prevenire a acestora.
În ciuda vremii foarte reci, elevii aflați în vizită au fost activi, receptivi și interesați de informațiile primite de la pompieri și paramedici.

D-na director adj. Drăgan Elena precizează faptul că obiectivele urmărite prin desfăşurarea acestei activităţi au fost cunoaşterea de către elevi a formelor de manifestare a principalelor tipuri de risc, a măsurilor de protecţie, precum şi formarea şi dezvoltarea abilităţilor acestora privind modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în special la cutremure, incendii şi inundaţii.

La finalul vizitei, elevii şi profesorii le-au mulțumit gazdelor primitoare, echipajelor de pompieri şi de prim ajutor al SMURD Blaj, din cadrul gărzii de intervenţie Blaj, pentru informațiile primite şi pentru curajul şi devotamentul de care dau dovadă pentru ca noi să fim în siguranță.

Le dorim succes în activitate şi cât mai puține apeluri la 112 pentru intervenții!!!

Text și foto: prof. Coman Marinela, Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj

[nggallery id=4792]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea