Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Elevii de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, informați cu privire pericolul consumului de droguri și etnobotanice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba desfășoară, în parteneriat cu Spitalul Judeţean Alba – U.P.U. Alba Iulia, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, proiectul „Împreună pentru siguranţe tinerilor”, ce vizează prevenirea consumului de droguri şi etnobotanice.

Proiectul, care a debutat în luna martie 2016, urmăreşte informarea elevilor de liceu şi a cadrelor didactice din învăţământul liceal, cu privire la pericolele şi consecinţele devastatoare ale consumului de droguri şi de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive, asupra organismului uman.

Până în prezent au fost desfășurate 4 activităţi de informare, ce au avut ca beneficiari elevi ai claselor a IX-a de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din municipiul Alba Iulia.

La întâlnirile cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, au participat peste 200 de elevi şi 9 profesori din această unitate de învăţământ.

Medicii participanţi la întâlniri le-au oferit beneficiarilor proiectului, explicaţii  legate de efectele psihice şi fizice ale consumului de droguri, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung, schimbările neurochimice negative ce se produc în sistemul nervos al unui consumator şi măsuri ce pot fi adoptate pentru prevenirea şi combaterea consumului de astfel de substanţe.

Totodată, poliţiştii au explicat prevederile legale aplicabile în combaterea traficului şi consumului de droguri, făcând referire la răspunderea penală a minorilor şi la importanţa adoptării unui comportament preventiv.

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au prezentat informaţii legate de serviciile de intervenţie şi consiliere pe care le pun la dispoziţia celor care doresc să obţină sprijin, pentru a scăpa de dependenţă.

Prezentările au inclus şi materiale video cu mărturii ale unor tineri dependenţi precum şi explicaţii ştiinţifice, oferite de specialişti în tratarea adicţiilor.

Proiectul îşi propune ca, până la finalul anului 2016, peste 2000 de elevi din liceele judeţului Alba să primească informaţii legate de riscurile consumului de astfel de substanţe, astfel încât aceştia să adopte un comportament preventiv şi să nu cadă în capcana drogurilor.

[nggallery id=1939]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea