Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, premiaţi la Concursul Naţional de Fizică, Astronomie şi Astrofizică ,,Marin Dacian Bica” Suceava

Ziarul Unirea

Publicat

în

Desfăşurată în perioada vacanţei intersemestriale (04-08.02.2019), la Voroneţ, judeţul Suceava, Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică ,,Marin Dacian Bica” a întrunit peste 100 de elevi pasionaţi de fizică, astrofizică şi astronomie atât de nivel gimnazial, cât şi liceal.

Activităţile au fost complexe, constând în cursuri şi work-shopuri, la care au participat elevi olimpici la fazele naţionale şi internaţionale, dar şi în activităţi de relaxare şi cunoaştere a frumuseţilor şi valorilor specifice Moldovei.

Socializarea şi prieteniile legate în astfel de tabere îi determină pe participanţi să se gândească la viitoare ediţie. În urma cursurilor din programul taberei s-a desfăşurat un concurs naţional pe teme specifice celor trei discipline, concurs ce a presupus activităţi desfăşurate pe două secţiuni: una teoretică şi una de susţinere a unor lucrări ştiinţifice.

Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” a fost reprezentat de elevii fruntaş Anca-Delia Dobrovăţ care a obţinut premiul I şi Alexandru-Mihai Pantoş, premiul II. Cei doi elevi, coordonaţi de către doamna profesoară Laura Ciobanu, au dovedit atât pasiune pentru disciplinele înscrise în programul taberei, cât şi interes pentru îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, de prezentare, de susţinerea a unei lucrări.

”Pentru elevii în uniformă a fost prima participare la o astfel de tabără. Au fost plăcuţi impresionaţi şi, cu siguranţă, se vor înscrie şi la ediţiile următoare. Munca în echipă, încrederea în reuşită se bazează pe comunicare şi implicare. Cuvintele pe care le folosim atât în cadrul echipei, cât și ca indivizi au un efect profund asupra felului în care percepem realitatea, fiind purtătoare de sens și emoții! Felicitări şi mult succes în continuare!”, a spus Daniela Filimon, reprezentantul Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea