Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Elevi și profesori de la Colegiul HCC din Alba Iulia, în vizită la Londra în săptămâna ”Școala Altfel”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În săptămâna ”Școala altfel”, un grup de elevi și profesori de la Colegiul National ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-au aflat pentru câteva zile într-o excursie în capitala  Regatului Unit, în marea și frumoasa  metropolă londoneză. În cele patru zile, pe o vreme foarte bună, elevii au vizitat cele mai importante și atrăgătoare obiective turistice ale Londrei.

În  prima zi, au vizitat celebrul British Museum și Palatul Buckingham, legate cu o frumoasă plimbare pe artera comercială Oxford Street. In ziua a doua, pe listă au fost maretul Tower of London, împreună cu Tower Bridge, Parlamentul , catedrala Westminister Abbey și imensa roată (,,ochiul Londrei”), de unde au putut  vedea cehcc londra 2l mai bine întreg orașul. Ziua a treia a început cu o mini excursie la Greenwich, unde elevii au vizitat interesantul și unicul Muzeu Maritim National, dar și ineditul  Observator astronomic, loc de unde se măsoară timpul în lume. Ziua  a continuat cu vizitarea centrului modern cu  celebri ,,zgârie nori” din sticlă și oțel de tip european, a catedralei Sfântul  Paul,  a Galeriilor Nationale de Arta, a celebrelor piete Trafalgar si Picadilly Circus, pline de adevărate roiuri de turiști.

Ultima zi a excursiei a fost rezervată muzeelor de stiinte, de istorie naturală și arta modernă, a parcurilor din zonă, unde se făceau  pregătiri și repetiții pentru manifestarile dedicate zilei Reginei. Minigrupuri de elevi și profesori au mai vizitat și alte obiective sau au ajuns în puncte și zone inedite și interesante ale Lonhcc londra 1drei precum: vizitarea și participarea la o secvență a lucrărilor din Camera Comunelor în cadrul Parlamentului, vizitarea sediului Societății de Geografie din Marea Britanie,  vizitarea celebrului magazin Harrods, a muzeului Madame Tussouds.

Cazați în apropiere de centrul  metropolei, în zona Hyde Park, elevii au avut prilejul să cunoască, să vadă și să viziteze și alte atracții și obiective pe care Londra le ofera turiștilor.

Profesor organizator, Marcel Araboaei – Colegiul National,,HCC” Alba Iulia

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea