Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Elevele din Alba cu 10 pe linie la BAC, premiate la sediul ISJ, cu DIPLOME de EXCELENŢĂ şi suma de 3000 de lei

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

elevele de 10 la bac din Alba premiate012După muncă şi răsplată. Cele două eleve din Alba care au obţinut cea mai mare medie posibilă la bacalaureat au fost felicitate şi premiate marţi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba. Diplome de excelenţă şi un premiu în valoare de 3000 de lei, dar şi flori le-au fost înmânate absolventelor de liceu chiar de către inspectorul şcolar general Dorin Sandea. Alături de ele, au trăit emoţia atât părinţii cât şi directorii şcolilor pe care le  reprezintă. Festivitatea a fost cu totul inedită, s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, la ea participând toţi elevii de nota 10 de la BAC şi Evaluarea Naţională, din toate judeţele ţării, dar şi prim-ministrul Victor Ponta.

Emoţii şi bucurie mare pentru Diana Alexandra Borcău şi Diana Bâlc marţi, 15 iulie, când acestea şi-au primit laudele dar şi premiile de la nivelul cel mai înalt. Însoţite fiecare de către unul din părinţi, cele două eleve s-au prezentat  la sediul ISJ Alba, unde au participat la videoconferinţa organizată de Ministerul Educaţiei şi au primit diplome de excelenţă şi premiul în valoare de 3000 de lei.

Modestă fiind, după ce a primit premiul, Diana Alexandra Borcău a afirmat: „nu numai noi două suntem adevăraţii eroi ai judeţului Alba, deoarece între 10 şi  9,90 sau 9,80 este o foarte mică diferenţă, astfel încât şi alţi colegi ai noştri trebuie să fie felicitaţi”.  Diana Alexandra doreşte să urmeze acum medicina, în timp ce cealaltă elevă de 10, Diana Bâlc se îndreaptă spre Drept.  „În Alba s-a corectat temeinic. Şi cei cu medii de 9,90 merită să aibă parte de laude”, a spus Diana Bâlc.

Diana Alexandra Borcău este absolventă a Liceului Teoretic „Sfântul Iosif” din Alba Iulia, iar Diana Bâlc, absolventă a Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud.

elevele de 10 la bac din Alba premiate009La premierea „aşilor” bacalaureatului 2014 din Alba, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean au mai fost  prezenţi inspectorii generali adjuncţi Marcela Dărămuş şi Rodica Groza, Dorin Fulea, directorul Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud, Maica Maria, directoarea Liceului Teoretic „Sfântul Iosif” din Alba Iulia.

335 de elevi din toată ţara cu aceleaşi rezultate au fost premiaţi astăzi, dintre care 225 la Evaluarea Naţională, iar 110 la bacalaureat. Fiecare şi-a primit premiul la sediul inspectoratului şcolar judeţean de care aparţine. La videoconferinţă au participat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, care au ţinut să-i felicite pe elevi.

[nggallery id=2075]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici Zeci de credincioși ortodocși au fost prezenți vineri, 10 mai 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, de Izvorul Tămăduirii, pentru a asculta slujba de sfinţire a apei şi pentru a lua cu ei Aghiasma Mică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea