Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Eleva caporal Raluca Ramf, premiul 3 la concursul educativ ”Arc peste timp – Încoronarea visului de unire”, organizat cu ocazia Centenarului Încoronării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Eleva caporal Raluca Ramf, de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a obținut premiul 3 la concursul educativ ”Arc peste timp – Încoronarea visului de unire”, organizat cu ocazia Centenarului Încoronării.

Elevii colegiului militar își arată ori de câte ori au ocazia, prețuirea pentru valorile fundamentate ale istoriei şi culturii naţionale. Cu ocazia Centenarului Încoronării, Centrul Județean de Excelență Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a desfășurat proiectul educativ destinat elevilor de gimnaziu și liceu – „Arc peste timp – Încoronarea visului de unire”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul proiectului a fost organizat și concursul național de referate și comunicări științifice, fiind înscrise 77 de lucrări, redactate de zeci de elevi și profesori din țară. La acest concurs, eleva caporal Raluca Ramf (clasa a XI-a) a obținut Premiul III cu lucrarea intitulată „În slujba Regelui”. Lucrarea a fost scrisă sub coordonarea domnului profesor de istorie Dan Anca, special pentru acest concurs dedicat împlinirii a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

„Materialul scoate în evidență povestea lui Irod Moisă, o poveste care străbate anii, cu o încărcătură emoțională deosebită, reușind să fascineze prin frumusețea valorilor și sentimentelor transmise. Irod Moisă (30 noiembrie 1922) este veteran de război, fost soldat în garda regală în perioada celui de al Doilea Război Mondial, care continuă să păstreze în suflet dragostea de țară, de monarhie, precum și de familie.

Am prezentat cu mari emoții o mică parte din istoria țării noastre, o istorie care ne arată importanța prețuirii adevăratelor valori ale României, îndemnând spre cunoaștere. Câștigarea acestui premiu mi-a adus satisfacția muncii depuse, precum și mulțumirea proprie pentru promovarea unui astfel de subiect. Am încercat să evidențiez acele elemente care fac povestea cu adevărat încărcată cu emoții, redând publicului aspectele profunde ale materialului: trăirile, emoțiile, întâmplările, precum și gândurile eroului. În concluzie, Centenarul Încoronării mi-a oferit posibilitatea de a promova simplitatea și faptele unui om care a luptat pentru monarhie și care continuă să influențeze generații prin faptele eroice făcute”, a mărturisit eleva caporal Raluca Ramf.

Felicitări, Raluca pentru premiul obținut și interesul arătat pentru istorie, valori și tradiție!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni sunt aproape finalizate. Urmează o nouă investiție de 9 milioane de lei la DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba înseamnă investiții utile, în beneficiul cetățenilor

Mă bucur să anunț că rețeaua de canalizare și stația de epurare, atât de așteptate la Arieseni, sunt aproape finalizate. O lucrare începută de Gheorghe Pantea, primarul comunei, exact la preluarea mandatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Urmează o nouă investiție pe programul Anghel Saligny, in valoare de 9 milioane lei. DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Primăria Orașului Cugir și Consiliul Județean Alba intenționează să-și unească eforturile pentru dezvoltarea unor proiecte care să pună în valoare potențialul cultural-istoric al celor două obiective. Reprezentanții instituțiilor s-au întâlnit astăzi, la Cugir, pentru a analiza mijloacele și resursele necesare, precum și termenii unui protocol de colaborare în acest sens.

La întâlnire au fost prezenți Președintele C.J. Alba, Ion Dumitrel, Administratorul Public al CJ Alba, Dan Popescu și Directorul Muzeului Unirii, Gabriel Tiberiu Rustoiu. Întânirea a fost găzduită de către Primarul Cugirului Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui și reprezentanții Centrului Cultural Cugir care au avansat o serie de propuneri cu privire la viitorul celor două obiective istorice. Acestea sunt văzute ca posibile destinații de turism cultural, cu impact pozitiv asupra comunității zonale.

Principala propunere a autorităților locale în ceea ce privește Cetatea este aceea de a creea un produs cultural-turistic și de a reconstitui unele obiective de pe acropola cetății dacice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește fosta gospodărie natală a Dr. Av. Ioan Mihu, dorința mai veche a comunității locale este de a creea o casă memorială și un centru de activități culturale.

Întâlnirea de la Cugir s-a finalizat cu o vizită în teren și cu angajamentul unor ședințe viitoare de aprobare a viitoarelor proiecte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie, sunt ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române.

”Momentele aniversare sunt întotdeauna ocazii în care ne bucurăm de reușite, de împlinirile pe care locul de muncă, camarazii și misiunile pe care le desfășurăm, ni le oferă. Noi, Jandarmeria Alba, o instituție cu responsabilitate în asigurarea ordinii publice și a siguranței naționale, ne străduim să contribuim la promovarea iubirii față de patrie și popor și la păstrarea valorilor spirituale și materiale, aflându-ne tot timpul în slujba patriei și în folosul cetățenilor, apărând legea și demnitatea persoanei umane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!

Încredințați de folosul și ajutorul pe care Sfinții Arhangheli îl reprezintă pentru Jandarmeria Română și pentru fiecare jandarm în parte, ca ocrotitori spirituali, dorim tuturor jandarmilor mult spor în activitatea împlinită spre binele societății și îi felicităm în mod deosebit pe cei care-și serbează ziua onomastică, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!

Rămânem în continuare la datorie, pregătiţi să acordăm sprijin şi vom continua activitatea noastră în spiritul dăruirii şi apărării cetăţeanului, prin devotement şi profesionalim.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea