Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO| Eleva caporal Raluca Ramf, premiul 3 la concursul educativ ”Arc peste timp – Încoronarea visului de unire”, organizat cu ocazia Centenarului Încoronării

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Eleva caporal Raluca Ramf, de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a obținut premiul 3 la concursul educativ ”Arc peste timp – Încoronarea visului de unire”, organizat cu ocazia Centenarului Încoronării.

Elevii colegiului militar își arată ori de câte ori au ocazia, prețuirea pentru valorile fundamentate ale istoriei şi culturii naţionale. Cu ocazia Centenarului Încoronării, Centrul Județean de Excelență Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a desfășurat proiectul educativ destinat elevilor de gimnaziu și liceu – „Arc peste timp – Încoronarea visului de unire”.

În cadrul proiectului a fost organizat și concursul național de referate și comunicări științifice, fiind înscrise 77 de lucrări, redactate de zeci de elevi și profesori din țară. La acest concurs, eleva caporal Raluca Ramf (clasa a XI-a) a obținut Premiul III cu lucrarea intitulată „În slujba Regelui”. Lucrarea a fost scrisă sub coordonarea domnului profesor de istorie Dan Anca, special pentru acest concurs dedicat împlinirii a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

„Materialul scoate în evidență povestea lui Irod Moisă, o poveste care străbate anii, cu o încărcătură emoțională deosebită, reușind să fascineze prin frumusețea valorilor și sentimentelor transmise. Irod Moisă (30 noiembrie 1922) este veteran de război, fost soldat în garda regală în perioada celui de al Doilea Război Mondial, care continuă să păstreze în suflet dragostea de țară, de monarhie, precum și de familie.

Am prezentat cu mari emoții o mică parte din istoria țării noastre, o istorie care ne arată importanța prețuirii adevăratelor valori ale României, îndemnând spre cunoaștere. Câștigarea acestui premiu mi-a adus satisfacția muncii depuse, precum și mulțumirea proprie pentru promovarea unui astfel de subiect. Am încercat să evidențiez acele elemente care fac povestea cu adevărat încărcată cu emoții, redând publicului aspectele profunde ale materialului: trăirile, emoțiile, întâmplările, precum și gândurile eroului. În concluzie, Centenarul Încoronării mi-a oferit posibilitatea de a promova simplitatea și faptele unui om care a luptat pentru monarhie și care continuă să influențeze generații prin faptele eroice făcute”, a mărturisit eleva caporal Raluca Ramf.

Felicitări, Raluca pentru premiul obținut și interesul arătat pentru istorie, valori și tradiție!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit Un accident rutier a avut loc în Alba Iulia, pe strada Detunata, 19 mai, în jurul orei 17:30, după ce două mașini s-au lovit. Pompierii intervin cu două autospeciale. Citește și: Accident rutier grav la Blaj. O persoană a rămas incarcerată după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea