Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO / Echipa ”I.D.L. Electronics Cugir” s-a calificat în finala campionatului național de robotică ”BRD FIRST Tech Challenge Romania”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 2-3 martie a.c., Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj – Napoca a găzduit cea de-a treia competiţie  regională de robotică.

În cadrul evenimentului organizat de Asociația „Nație prin Educație”, 34 de echipe de elevi pasionaţi de robotică  s-au întrecut pentru a prinde un loc în finala campionatului ,,BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care va avea loc la București între 22 și 24 martie 2019.

Meciurile de calificare au avut loc sâmbătă și duminică, de la ora 10.00, în sala de sport ”Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”. Cele 34 de echipe de elevi din România provin din orașele: Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrița, Blaj, Brașov, Cluj-Napoca, Cugir, Dej, Miercurea Ciuc, Năsăud, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Ștei, Târgu-Mureș, Turda, Zalau și Constanța. Echipa ”Team RO 032 I.D.L. Electronics Cugir” a avut ca temă de concurs ”Rover Ruckus” (inspirată din împlinirea a 50 de ani de la Aselenizare), a fost formată din 14 membri dintre care 3 mentori și anume: profesorii: Liliana Dache, Florin Toma și Ion Nicu, iar membrii echipei de elevi au fost: Antoniu Negrea – Școala Gimnazială nr. 3 Cugir, Bogdan Ion, Miruna Călugăr și Antonia Tufănescu (Liceul Teoretic ”David Prodan” Cugir; Adrian Gorea, Alexandru Simu, Alexandru Tatu, Narcis Cimporescu, Bogdan Duca și Daniel Mocian și Vlad Corpodean – Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir.

,,Etapele desfășurate pe parcursul celor două zile petrecute la Cluj au fost foarte buna pentru noi: 5 victorii din 5 meciuri și locul 1 din 32 de echipe după toate meciurile de calificări, precum și locul1pentru Design Award, rezultat ce ne-a asigurat participarea la finala pe țară de la București. Am jucat in semifinale împreună cu RoboCorp şi Clever Core, cărora le mulțumim că au fost alături de noi chiar dacă au existat mici probleme tehnice.  De asemenea, vrem să le mulțumim celor de la Team ArmyBot care au fost alături de noi în galerie la fiecare meci”, ne-a declarant prof. Liliana Dache. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea