Rămâi conectat

Sport

FOTO: Echipa feminină de baschet a Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, medalie de argint la Jocurile Europene Universitare din Croaţia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia baschet universitar 9Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia a obţinut, la Zagreb, unul dintre cele mai importante rezultate ale baschetului românesc din ultimii ani, devenind vicecampioană europeană la baschet feminin.

La a doua prezenţă în întrecerea continentală de profil, am consemnat o performanţă deosebită reuşită de echipa feminină de baschet a Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în cadrul Jocurilor Europene Universitare din Croaţia. Ajunsă în finala turneului, formaţia din Cetatea Marii Uniri a pierdut în faţa gazdelor de la Universitatea din Zagreb, însă comparativ cu ediţia precedentă, de la Koper (Slovenia), reprezentanta României a înregistrat un progres semnificativ, atunci terminând întrecerea europeană pe poziţia a 10-a. Rezultatul finalei mari: Universitatea Zagreb – Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia 75-50 (17-17, 15-11, 22-13, 21-9). Pe primele locuri s-au clasat: 1. Universitatea Zagreb, 2. Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, 3. Universitatea Belgrad, 4. Universitatea Bologna, în total fiind 16 echipe în competiţia feminină. Marcatoare: Elisabeth Pavel – 19 puncte, Dora Ardelean – 13, Andreea Beldian şi Sonia Ursu – câte 7, Bianca Voica şi Iulia Taltabeţ – câte două (din lot au mai făcut parte Daniela Enache, Alina Chivu, Marta Fodor şi Maria Dărăban). Efectivul a fost condus de Costel Oltean – oficial al Federației Sportului Școlar și Universitar (FSȘU) şi conf. univ. dr. Constantin Grigore – antrenor secund (reprezentant al Universităţii “1 Decembrie 1918”).

*Elisabeth Pavel şi Sonia Ursu – incluse în „All Star Team Tournament”!

Două dintre echipierele universităţii albaiuliene, Sonia Ursu şi Elisabeth Pavel, au fost recompensate de către organizatori cu distincţii individuale, pentru valoroasele baschetbaliste (componente şi ale naţionalei României)  aceste nominalizări fiind o consecinţă a prestaţiilor excelente din cadrul competiţiei. Incluse în “All Star Team Tournament”, cele două baschetbaliste din Alba Iulia au fost prezente în echipa ideală a turneului alături de Hristina Marjanovic (Belgrad), Jovana Vukoje (Belgrad, fostă echipieră a CSU Alba Iulia) şi Ruzica Dzankic (Zagreb), ultima intrând şi în posesia trofeului MVP.

Am reuşit un rezultat formidabil, neaşteptat de bun, fetele au jucat minunat în acest turneu. Să nu omitem faptul că două echipe din grupa în care am fost repartizaţi în prima fază au jucat finala”, a precizat antrenorul Constantin Grigore. “Am reuşit una dintre cele mai bune performanţe realizate de baschetul românesc în ultimii ani. Iar pentru Universitatea «1 Decembrie 1918» s-a înregistrat a doua medalie de argint la nivel european, după cea din 2015, la baschet 3×3”, a spus lect. univ. dr. Sorin Șimon – antrenor principal (care din motive profesionale nu a putut fi prezent la competiţia europeană). După două victorii mari obținute în fazele eliminatorii cu echipele din Slovenia și Serbia, reprezentanta României nu a mai avut suflu și pentru partida cu reprezentanta gazdelor, care în fapt i-a administrat singurele două eşecuri din turneul feminin. Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia a obținut prima medalie pentru delegația României care participă în aceste zile la Jocurile Europene Universitare din Croația, în cadrul turneului de baschet feminin.

*Speranţe de medalii şi la 3×3

Pe lângă prezenţa în competiţia de baschet clasic, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia va reprezenta România şi la baschet 3×3, tot în Croaţia, dar la Rijeka, până pe 26 iulie. Aici efectivul va fi compus din Dora Ardelean, Bianca Voica, Alina Chivu şi Elisabeth Pavel, ultima înlocuind-o pe Marta Fodor, indisponibilă din pricina unei accidentări suferite în competiţia de la Zagreb. Baschetbalistele de la UAB au câştigat în România titlurile de campioane naționale universitare în acest an, iar acum au de apărat la baschet 3×3 medalia de argint cucerită în 2015 la Kragujevac, în Serbia. Se anunţă o misiune mai dificilă în condiţiile în care se pleacă la drum din postura de vicecampioană europeană, ştacheta fiind ridicată foarte sus la precedenta participare, când, din postura de debutantă, Universitatea “1 Decembrie 1918” a ajuns până în ultimul act.

[nggallery id=2434]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea