Curier Județean
FOTO| Dotări medicale noi la Spitalul Orășenesc Cugir: Patru aparate profesionale pentru tratarea afecțiunilor dermatologice
FOTO| Dotări medicale noi la Spitalul Orășenesc Cugir: Patru aparate profesionale pentru tratarea afecțiunilor dermatologice
Cetățenii orașului Cugir vor putea beneficia de aparate medicale de ultimă generație în cadrul cabinetului de Dermatologie. Managerul spitalului, Florin Arion împreună cu echipa secției de Dermatologie, au recepționat astăzi 4 aparate profesionale pentru tratarea afecțiunilor dermatologice.
Cel mai important aparat, MEDISUN 2800 Innovation, este o cabină profesională de UV-terapie folosită in tratarea afecțiunilor dermatologice ale întregului corp (psoriazis, neurodermatite, vitiligo, etc.). Pentru realizarea tratamentului se pot folosi lămpile UVA, UVB311 sau o combinație a acestora.
Controlul și operarea cabinei se realizează computerizat printr-un panou touch screen aflat pe ușa modulului. Software-ul integrat oferă cel mai inalt grad de siguranță, un tratament confortabil și de precizie. În timpul tratamentului, pacientul va sta în picioare, în mijlocul cabinei.
Un aparat de crioterapie cu azot lichid, care ajută la tratarea formațiunilor tumorale cutanate, veruci, nervi.
Acesta îngheață leziuni care se usucă și cad.
Dermatoscop HEINE DELTA 20T cu LED 2,5 cu imersie și polarizare. Calitate înalta, sistem optic acromatic ce oferă rezoluție și claritate pentru tratarea afecțiunilor dermatologice.
FreezePen – pentru tratarea afecțiunilor dermatologice și a leziunilor mici, în mod pur și simplu nedureros. Fără tăieturi sau sângerări, fără anestezie – chiar și pentru copii.
Aparatul dă semnale ușoare de înțepături când tratamentul este complet.
Oferă rezultate bune fără cicatrici. Țesutul sănătos este neafectat iar țesutul înghețat dispare în câteva săptămâni.
Managerul spitalului a declarat că investițiile în aparatură medicală vor continua, acestea fiind utile atât pentru cadrele medicale cât mai ales pentru pacienți, pentru a crește gradul de performanță a actului medical, astfel încât pacienţii care ajung la Spitalul Orășenesc Cugir să aibă parte de tratamente şi intervenţii mai sigure pentru sănătatea lor.
Aparatele recepționate fac parte din cadrul proiectului cu finanțare europeană -Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări prin internediul căruia se achiziționează 57 de echipamente medicale pentru cabinetele: cardiologie, medicină internă, diabet și boli metabolice, boli infecțioase, pediatrie, dermatologie, endocrinologie, pneumologie, radiologie, recuperare medicală, chirurgie, oftalmologie, laborator analiză etc.
Curier Județean
FOTO| Elevul sergent Călin Hartzos și locotenentul Vlad Haica de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, „ambasadori” ai UE la activitatea internațională organizată de Colegiul European de Securitate și Apărare – European Security and Defence College
Elevul sergent Călin Hartzos și locotenentul Vlad Haica de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au fostîn perioada 12-18 martie 2023, „ambasadori” ai UE la activitatea internațională organizată de Colegiul European de Securitate și Apărare – European Security and Defence College.
Elevul sergent Călin Hartzos (clasa a XI-a) și domnul locotenent Vlad Haica au reprezentat Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia în Portugalia la o nouă activitate internațională organizată de Colegiul European de Securitate și Apărare – European Security and Defence College, în perioada 12 – 18 martie.
Întâlnirea, la care a luat parte întreaga comunitate a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar, a fost găzduită de Colegio Militar din Lisabona și s-a desfășurat pe două paliere. Primul a cuprins un curs pe teme de istorie și valori fundamentale ale Uniunii Europene „EU History and Core Values”, dezbaterile fiind susținute de reprezentanți de la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene.
La finalul cursului, elevul sergent Călin Hartzos a concluzionat printr-o scurtă prezentare că: „acest curs a fost cel mai bun exemplu despre ce a făcut Uniunea Europeană pentru noi. Pe lângă prelegerile sau cursurile la care am participat, sunt importante relațiile și amintirile pe care le-am creat împreună. Ce a făcut Uniunea Europeană pentru noi este întrebarea trecutului în timp ce întrebarea prezentului și a viitorului fiind ce putem să facem noi pentru Uniunea Europeană”, a spus Călin.
Despre experiența internațională din Portugalia, elevul sergent Călin Hartzos a mai adăugat: „Dezbaterile la care am participat au tratat diferite teme, de la strategii militare și până la valori morale. Am avut posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu comandanți, profesori universitari sau figuri publice portugheze de la care am avut atât de multe de învățat. Această experiență nouă ne-a adus mai aproape de Uniunea Europeană și mai aproape unii de alții, devenind „ambasadori” ai Uniunii Europene în școlile noastre”,
Cea de-a doua activitate a fost reprezentată de cea de-a IX-a reuniune a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar. Un proiect inițiat la nivelul Uniunii Europene, Forumul își propune printre altele crearea de module comune de instruire privind istoria, geografia Uniunii Europene și valorile comune europene, schimbul de bune practici, crearea de parteneriate și proiecte comune în cadrul ERASMUS+, schimbul de elevi și profesori.
Curier Județean
23 martie: Acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia. „Uniți pentru viață” – o nouă Campanie Națională de donare de sânge, organizată de studenții din ASCOR
23 martie: Acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia. „Uniți pentru viață” – o nouă Campanie Națională de donare de sânge, organizată de studenții din ASCOR
Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) organizează la nivel național, în luna pentru viață, o nouă campanie de donare de sânge.
Campania se va desfășura în perioada 20-31 martie 2023, în principalele centre universitare din țară, unde filialele ASCOR își desfășoară activitatea. La Alba Iulia, acțiunea de donare de sânge se va desfășura joi, 23 martie, în intervalul orar 7:30 – 12:00.
„Pe lângă scopul de a aduna cât mai mulți donatori, campania își propune promovarea unei culturi a vieții. Astfel, tinerii își doresc să salveze și să protejeze vieți omenești mai întâi prin donarea de sânge, iar mai apoi prin participarea la Marșul pentru viață, programat pentru data de 25 martie 2023. Anul acesta, Marșul pentru viață se desfășoară sub genericul: „Viitorul este pro-viață”.
Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook ASCOR Alba Iulia sau la numerele de telefon: 0757675436 sau 0745533200″, au transmis reprezentanții ASCOR.
Curier Județean
FOTO| Performanțe extraordinare pentru judoka CS Unirea Alba Iulia: Laura Alexia Bogdan și Sibișan Alexandru, argint și bronz la Cupa Europeană de Juniori
Performanțe extraordinare pentru judoka CS Unirea Alba Iulia: Laura Alexia Bogdan și Sibișan Alexandru, argint și bronz la Cupa Europeană de Juniori
Judoka Clubului Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia obțin, din nou, performanțe extraordinare pe plan internațional. La Cupa Europeană de Juniori, Laura Alexia Bogdan a obținut medalia de argint în vreme ce Sibișan Alexandru a obținut medalia de bronz.
Competiția internațională s-a desfășurat, în perioada 18-19 martie, în Bosnia și Herțegovina, la Sarajevo. Competiția a fost de tip piramidal.
Laura Bogdan, sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Cluj), a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme, a câștigat 3 meciuri, însă nu a reușit să se impună în finală, clasându-se pe a doua treaptă a podiumului.
Alexandru Sibișan, sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Pitești), elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia (director Daniela Mateica), a concurat la categoria de greutate – 90 de kilograme și a câștigat 4 dispute, a pierdut una, iar la final s-a poziționat pe locul trei.
La această competiție au concurat sportivi valoroși din peste 10 țări. Judoka de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.
”Aceste două medalii, de argint și bronz, obținute pe plan internațional, înseamnă mult pentru CS Unirea Alba Iulia. Munca sportivilor și antrenorilor beneficiază de recunoaștere internațională. Felicitări și mult succes în continuare”, a transmis Daniela Moșneag, director CS Unirea Alba Iulia.
Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Sportului, având ca obiect principal de activitatea obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
Alba Iulia, promovată de celebrul vlogger Mircea Bravo: Videoclipul care laudă proiectele finanțate cu fonduri europene va fi filmat în această vară
-
Sportacum 22 de ore
Ovidiu Maier revine la… CSM Unirea Alba Iulia, într-o funcție administrativă! Lovitură de imagine pentru „alb-negri”
-
Actualitateacum 18 ore
Cum s-a simțit CUTREMURUL la Alba: ”Am avut noroc cu pisica, ea m-a alertat!”
-
Ştirea zileiacum 19 ore
CUTREMUR în România, RESIMȚIT și în județul Alba. Ce magnituride a avut seismul
-
Curier Județeanacum 24 de ore
VIDEO| Fanfară urbană la Alba Iulia născută din pasiunea unui profesor de muzică: Cum a reușit să obțină fondurile necesare
-
Sportacum 23 de ore
FOTO, VIDEO: Stranieri “de Alba”: Zlătneanul Andrei Mărginean, reușită fabuloasă în Serie C