FOTO: Dorin Șerdean, ales în funcția de președinte al PP-DD Alba

PP-DD15Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Șerdean, a fost ales sâmbătă, 31 ianuarie, în funcția de președinte al PP-DD Alba, el fiind, de altfel și singurul candidat.

Inițial, și consilierul local Radu Roncea și-ar fi arătat intenția de a prelua șefia partidului, însă nu a avut suficientă susținere din partea organizațiilor din județ. Potrivit statutului, pentru a candida la funcția de președinte, candidatul trebuie să fie susținut de minim 20 de organizații. Roncea ar fi avut susținerea a 17 organizații, în vreme ce Șerdean a fost susținut de 29.

PP-DD nu are structuri în toate cele 78 de organizații, ci doar în 66.

La Congresul județean au drept de vot consilierii locali și președinții de organizații.

Întrebat ce își propune, în calitate de președinte, Șerdean a precizat: ”Vreau consolidarea organizațiilor locale pe care le avem. O verificare a proiectelor pe care le are fiecare consilier în comunitatea pe care o reprezintă si întărirea acestor organizații. Toate aceste lucruri le facem pentru a consolida organizația județeană, în perspectiva alegerilor locale si a celor parlamentare din 2016. În momentul de fată, în județ, PC are 11 consilieri, UNPR are 10 consilieri, noi avem 46. Suntem importanți și putem discuta de alianțe atunci când este cazul”.

Congresul a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

În urma alegerilor parlamentare din 2012, PP-DD a obținut și un post de deputat, Cornel Comșa, care a avut și funcția de președinte la nivel județean, până în martie 2014. În ultimele luni, interimatul a fost asigurat de consilierul local al municipiului Alba Iulia, Dorin Pocol.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 ianuarie 2021, 21 de ani de la moartea lui Ion Rațiu, politicianul al cărui papion a devenit simbolul democrației

*”Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine“,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

ioan 31 ianuarie 2015 at 21:04

… sincer ma bucura alegerea dumneavoastra,… perseverati si fiti consecvent in actiunile dumneavoastra, …lucrati pentru cei multi care-si pun incredere si sperante in demersurile politice facute pentru a sprijini asteptarile lor…primiti felicitarile mele…

PONTA........COPY-PASTE 31 ianuarie 2015 at 21:24

Succes Serdene, la „calarit cai morti”!

Ion Lupsanu 1 februarie 2015 at 10:11

Aprecieez ca la conferinta judeteana au participat atati membrii cat sustinatori la meciul de fotbal din toamna intre Vartejul Valea Lupsii si Energia Valea Sesii, arbitru fiind marele Zerotevist col Nicu Cabulea fost consilier de Lupsa pe lista Becali.

apolitcul 1 februarie 2015 at 10:41

Mama ce feţe de Otv-isti au membri din acest partid…

CETATEAN 1 februarie 2015 at 10:54

Stimabililor este frumos din partea dvs. i-ati facut consilieri judeteni pe plotonerii Marincas Ion si Bibolar Horatiu iar acum cind partidul trece prin momente grele nici macar nu-si fac prezenta la aceasta importanta intilnire … Dle. presedinte Serdean retrageti-le sprijinul politic ca sunt platiti din bani publici , a contribuabililor iar ei sunt de fapt niste figuranti .
Noi cetatenii a acestei urbi vrem ca pe viitor sa nu mai propuneti consilieri / figuranti si neperegatiti ca va faceti partidul de cacao ! Iar din partea noastra nu o sa mai obtineti voturi !

albaiulianul 1 februarie 2015 at 14:38

Felicitari vere !

CORDOVANUL 1 februarie 2015 at 14:43

Acum Serdene trebuie facut in fiecare localitate a judetului nostru un grup ppdd in viziunea alegerilor locale din iunie 2016.Acu mor de necaz dusmanii….Bravo PPDD !

Comentariile sunt oprite