Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| Doi paramedici din Alba, EROI pentru o ucraineană în vârstă de 65 de ani care a intrat în stop cardio-respirator la tabăra de la Sighet

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi paramedici din Alba, EROI pentru o ucraineană în vârstă de 65 de ani care a intrat în stop cardio-respirator la tabăra de la Sighet

Sălcudean Adrian și Petrașcu Andrei, doi paramedici din Alba, au devenit eroi pentru o ucraineană în vârstă de 65 de ani care a intrat în stop cardio-respirator.

„După patru zile pe drum, fără să închidă un ochi, o ucraineană, în vârstă de 65 de ani, a ajuns în tabăra de la Sighet.

Trăia de câteva săptămâni drama războiului, iar sosirea în România i-a redat speranța și a facut-o să se simtă în siguranță.
Pompierii i-au oferit mâncare și un pat unde să se poată odihni.

Nopțile nedormite și efortul depus pentru a ajunge la vamă și-au spus cuvântul… biata femeie s-a prăbușit chiar sub ochii fiului ei. Deși nu știa altă limbă în afară de ucraineană, ajutorul nu s-a lăsat așteptat.
În apropiere erau Andrei și Adrian, ambii pompieri paramedici. Au văzut ce s-a întâmplat și au sărit imediat în ajutorul lor.
Femeia se învinețise… intrase în stop cardio-respirator.

Au solicitat în sprijin un echipaj al serviciului de ambulanță și au început imediat masajul cardiac.
După aproape 15 minute, semnele vitale i-au revenit!

După ce a văzut că trăiește, fiul femeii a venit să le mulțumească celor doi pompieri. Le-a strâns mâna cu recunoștință și i-a îmbrățișat cu lacrimi în ochi.

Sălcudean Adrian și Petrașcu Andrei sunt salvatori din Alba, iar acum își sprijină colegii maramureșeni în tabăra de la Sighet.
Felicitări, dragi colegi! V-ați făcut datoria! Cinste vouă!” au scris reprezentanții IGSU pe pagina lor de socializare din mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea